Nieuws

BRIEFJE VAN JAN – Aan de belastingbetaler

16-01-2020 09:31

Beste belastingbetaler,

Gisteren kon ik door droeve omstandigheden enkele uren het nieuws niet volgen.

Toen ik ’s avonds laat thuis kwam, had mevrouw Dijkgraaf een lijstje voor me gemaakt met wat dingen die volgens haar wel een onderwerp zouden kunnen zijn voor de columnpjes van vandaag.

– Gucci presenteerde de nieuwe kledinglijn voor mannen.

– We gaan er dit jaar volgens het kabinet-Rutte allemaal op vooruit, maar de gemeentelijke woonlasten stijgen met vier tot vijf procent.

– Achter een 12-jarig ventje dat voor Provinciale Staten van Gelderland mag janken over het klimaat, blijkt –net als achter dat 17-jarige autistje uit Zweden- een stel losgeslagen ouders en een bedrijf met een KvK-nummer te zitten.

– Een uit Engeland afkomstig Somalisch gezin verbleef na terugkeer naar Nederland op kosten van de gemeente Almere voor 17.982 euro in een hotel. Ten onrechte, maar de gemeente zou niet weten hoe ze de kosten moet terugvorderen, want van een kale profiteur kun je niet plukken. Welk gezin? Dit gezin.

– Ouderen die afhankelijk van zorg zijn moeten van een commissie onder leiding van Wouter Bos (die gast die vroeger iets bij de Partij van de Arbeid deed) in de toekomst veel meer kosten zelf gaan betalen van hun riante AOW en pensioentje.

– Er komt een apart asielzoekerscentrum voor gelukszoekers uit veilige landen die Ankie Broekers-Knol, de stameloma van de VVD, niet terug weet te sturen naar hun eigen land.

– De fracties van VVD, CDA, D66, PvdA, GL én 50PLUS in het Europees Parlement steunden de ‘Green Deal’ van de PvdA’ers Frans Timmermans en Diederik Samsom, die de EU-ingezetenen (alleen al via bijdragen aan de EU) duizend miljard (!) euro gaat kosten.

– Het aangifteontmoedigingsbeleid van de Nederlandse politie werkt niet meer: er is voor het eerst in tien jaar ook weer eens een geregistreerde stijging van de misdaad in ons land.

– Den Haag krijgt een vierde islampartij.

– Onder Rutte 3 is het aantal ouderen op de wachtlijst voor een verzorgingstehuis bijna verdubbeld, naar ruim 18.000.

Enzovoort, enzovoort, enzovoort.

Onderaan stond nog een PS.

“Voor je nu meteen een boos briefje gaat schrijven aan de partij die al tien jaar achtereen regeert: als je Dijkhoff en die Dilan over ‘tuig’ hoort ‘dat keihard moet worden aangepakt’, dan bedoelen ze niet zichzelf, hè!”

Goed dat ze me even waarschuwde!

Groet,

JanD

Het dagelijkse ‘Briefje van Jan’ wordt mogelijk gemaakt door vaste maandelijkse donaties via Back me en incidentele giften via Bunq me.

Films en series