Nieuws

BRIEFJE VAN JAN – Aan Rob Jetten

17-01-2020 09:31

Kopen bij Bol.com = steun voor de auteur

Beste Robbie,

Betrapt!

Aanvankelijk dachten we nog dat Lars Westra gewoon een bijdehand ventje was dat zich allerlei zorgen over het klimaat had laten aanpraten.

Dus dat hij op 9-jarige leeftijd een ‘bedrijf’ inschreef bij de Kamer van Koophandel: geinig.

En dat hij op zijn 12e Provinciale Staten van Gelderland toesprak: boeien.

Al snel bleek de vork iets anders in de steel te zitten.

Lars’ vader Jan verdient zijn brood in de klimaathandel, werkt momenteel voor de provincie Gelderland en kon zodoende wel wat vlees en bloed regelen toen er gescoord moest worden bij politici en bevolking. Die vader bleek ook achter het ‘bedrijf’ van zijn zoontje te zitten.

Als je je er ook maar een beetje in verdiept, zie je bij die Jan Westra precies hetzelfde oudergedrag als bij Malena Ernman en Svante Thunberg, de ouders van het Zweedse aspergermeisje Greta, dat misbruikt wordt om de bankrekening van de familie te spekken met optredens over de hele wereld.

Ik moet daar persoonlijk niks van hebben, van zulke ouders.

Maar dat geldt net zo goed voor moeders die met hun doorgaans talentloze dochters schoonheidswedstrijden aflopen en vaders die hun zoons tot huilens toe ‘enthousiasmeren’ om de nieuwe Johan Cruijff te worden.

Kinderen zijn geen kippen waarmee je je meldt bij de jaarlijkse pluimveekeuring in het Dorpshuis.

DierDier

Kom ik nu terzake.

Niet alleen Jan Westra misbruikt Lars, maar ook politici doen dat.

Eerst zag ik het bij Groen Links-Tweede Kamerlid Tom van der Lee. Die was boos dat PVV-Statenlid Marjolein Faber Lars bij zijn optreden in de Gelderse Staten had geadviseerd lekker te gaan voetballen en andere dingen te gaan doen die bij zijn leeftijd horen.

“Prachtig én moedig hoe de 12-jarige Lars meer urgentie in de aanpak van de klimaatcrisis bepleit. En miezerig dat een klimaatsceptische PVV-politicus het politieke engangement van deze jonen op botte wijze de kop probeert in te drukken”, zei hij.

Uitgerekend Tom van der Lee, het Kamerlid dat in een eerdere baan bij Oxfam wegkeek toen boven water kwam dat medewerkers van die organisatie zich schuldig maakten aan seksueel misbruik van kinderen.

Je zou er om lachen als het niet zo triest zou zijn.

Het bleek met Van der Lee niet op te houden.

Want er was nóg een Kamerlid dat Lars had misbruikt voor politiek gewin.

Jij.

Er dook een propagandafilmpje op waarin jij Lars zogenaamd spontaan ontmoette in de tram, hij je aansprak omdat zijn ouders ruzie over jou gehad zouden hebben en dit en dat en zo en zo en meer van die compleet gescripte onzin.

Hier, dit filmpje.

En zo was er veel meer materiaal.

Kortom, Rob, er werd niet alleen nogmaals bewezen dat je ook maar een matige acteur bent die door anderen verzonnen tekstjes voorleest en liegt en bedriegt om de kiezer te paaien.

Nee, het bleek dat je –in navolging van jullie grote voorbeeld– een ordinaire kindermisbruiker bent.

Bah.

Kijk, je kon veel van je voorganger Alexander Pechtold zeggen – en dat moeten we vooral ook blijven doen.

Maar hij misbruikte géén kinderen voor zijn propaganda.

Hij maakte ze alleen maar, her én der ;-)

Groet,

JanD

Het dagelijkse ‘Briefje van Jan’ wordt mogelijk gemaakt door vaste maandelijkse donaties via Back me en incidentele giften via Bunq me.

Films en series