Nieuws

BRIEFJE VAN JAN – Aan de Extinction Rebellion-lui

18-01-2020 09:31

Beste wappies,

Na een bezetting’ van een straat in Amsterdam en een actie waarbij jullie je vast lijmden aan wat bedrijfsgebouwen is het vrij stil rond de Nederlandse tak van Extinction Rebellion.

Terwijl we toch niet echt kunnen spreken van een strenge winter.

Op zich deel ik jullie zorgen over het klimaat wel, al zit ik op een schaal van 1 tot 100 ergens op 8 of 9, terwijl jullie moeiteloos de 198.666 aantikken. Dankzij mensen als jullie worden wij bijvoorbeeld geconfronteerd met misdienaartjes van de klimaatkerk die denken dat de aarde over twaalf jaar vergaat als we niet massaal D66 stemmen.

Maar goed, de mens is inderdaad verantwoordelijk voor de slijtage van de aarde en daarom ben ik erg voor de meest simpele én effectieve maatregel om de invloed van de mens op het klimaat te beperken: gratis kapotjes mét gebruiksaanwijzing naar Afrika en andere onderontwikkelde streken. Of de pil.

ReizenReizen

Het is niet normaal dat vrouwen in Niger, Angola en Mali meer dan zes kinderen per persoon werpen en die in Burundi, Somalië, Burkina Faso, Oeganda, Zambia, Malawi, Afghanistan, Mozambique, Zuid-Soedan, Nigeria en Liberia tussen de vijf en zes de neus.

Voorkomen is beter dan genezen, nietwaar.

Al moet ik zeggen dat de oplossing die jullie vrienden in Melbourne hebben gevonden voor mensen die wél geboren zijn mij ook wel aanspreekt.

Het nieuwsstation Nine News meldt althans dat een paar honderd Extinction Rebellion-aanhangers aldaar op Inverloch Beach bij een demonstratie letterlijk hun kop in het zand hebben gestoken.

Als jullie daar nou eens met al die miljoenen aanhangers van jullie een wereldwijde actie van maken?

Zo maken wel meer sektes collectief een einde aan het onweer in hun hoofd.

En dan krijgt ome George qua impact eindelijk eens waar voor zijn geld.

Groet,

JanD

Het dagelijkse ‘Briefje van Jan’ wordt mogelijk gemaakt door vaste maandelijkse donaties via Back me en incidentele giften via Bunq me.

Films en series