Binnenland

NPO-‘Depressiegala’ van Esther van Fenema & Bram Bakker blijkt schaamteloze subsidieroof

19-01-2020 15:25

Ons van TPO houdt van alle TPO-auteurs maar ons van TPO is wel goed edoch niet gek. Vandaar dat ons van TPO bij dezen een grote dikke wapperende middelvinger voor het gezicht van TPO-psychiater Esther van Fenema en haar toch al zo dubieuze charlatanvriendje ”’psychiater”’ Bram ‘ik neuk het liefste mijn eigen patiëntes’ Bakker houden en ‘FOEI!’ roepen.

Want Van Fenema en Bakker blijken doodleuk op kosten van zowel belastingbetalers als die van depressiepatiënten tonnen subsidie te hebben gegraaid terwijl die subsidie eigenlijk voor ‘educatieve doeleinden’ was bedoeld, of voor heel veel andere nuttige zaken, maar in elk geval niet voor ‘catering’, ‘salaris van 89.000 euro per jaar’ of voor de oneindig diepe zakken van een televisieproducent der NPO alwaar ook al subsidie werd opgestreken voor hetzelfde project.

Yep, dat staat er inderdaad: psychiaters Esther van Fenema en Bram Bakker hebben onder valse voorwendselen subsidie naar binnen getrokken via hun organisatie Mental Health Foundation, die verantwoordelijk is voor de jaarlijkse toch al zo gruwelijke NPO-narcistenshow Depressiegala (alleen een jaarlijks Sta op tegen kanker waarin Frits Sissing, BN’ers en andere narcisten een leuke avondvullende middelmatige spelshow voor dementen en comapatiënten presenteren, over de ruggen van kankerpatiënten die zich toch niet kunnen verweren, was de NPO nog niet cynisch genoeg, vandaar).

En het is nog veel erger. Want toen de scoopmakers van Nieuwsuur (waarvoor hulde) er achter kwamen dat de ‘goede bedoelingen’ van het semi-criminele duo Van Fenema & Bakker vooral over hun eigen ‘goede’ bedoelingen zoals hun salaris gingen en daarvoor netjes wederhoor haalden deden ”’psychiaters”’ Van Fenema & Bakker een doofpotje en probeerden ze de bewijzen onder het tapijt te vegen.

Gelukkig konden ze niet voorkomen dat alles alsnog het daglicht zag dankzij een WOB (PDF) en daarom weten we nu dat Esther van Fenema en Bram Bakker niet alleen de zoveelste proleten zijn die onder de altijd weer eenvoudige camouflage van ‘deugen’ en ‘goed doel’ via de NPO-deugwitwascentrale hun eigen belangen behartigen maar ook schaamteloos jokkebrokken en doen alsof hun neus bloedt als het zo uitkomt. Op conto dus van depressiepatiënten die er op vertrouwden dat de goednieuws-NPO-spelshow écht iets voor ze betekende en dat die roze eenhoorn achter de regenboog écht naar ze toe zou galopperen als ze maar netjes en braaf aan Anita Witzier vertellen hoe erg hun depressie is en hartverwarmend ze de steun vinden van al die ”’belangeloze”’ BN’ers uit de NPO-deugwitwascarrousel.

Dus: je bent psychiater terwijl de tonnen subsidie die je binnenkrijgt voor goededoelenprojectjes niet bij de goededoelenprojectjes terecht blijken te komen, maar wel op de salarisstrookjes, en daar zeg je dan niks van, je maakt geen melding en gaat vrolijk verder met subsidies sponzen ter meerdere eer en glorie van de eigen persoon, met dank aan serieus zieke mensen die jij als arts zegt te vertegenwoordigen…

Ja, dan ben je slecht. Echt FOUT. Dan heb je het ethisch besef van een fucking pinda (wat bij een psychiater die zijn eigen patiente neukt sowieso al een beetje in de lijn der verwachting ligt natuurlijk).

Nu maar hopen dat dit soort ”’artsen”’ gewoon uit hun beroep kunnen worden gezet zodat ze niet nóg meer slachtoffers maken, al dan niet betaald door de belastingdienst. Maargoed, dit is Nederland, dus dat zal wel weer niet veel verder gaan dan een ‘foei!’ door een of andere medische fopraad tuchtraad tijdens een beslist besloten zitting.

Nouja Esther en Bram, jullie moeten maar zo denken: je kunt altijd nog gaan hardlopen met andere medici een politieke partij beginnen stukjes gaan schrijven.