Nieuws

BRIEFJE VAN JAN – Aan Esther van Fenema

20-01-2020 09:31

Winter 2020Winter 2020

Beste Esther,

Een dikke week geleden reageerde ik op het vertrek van longarts Wanda de Kanter en klimaatextremist Jan Rotmans bij NLBeter, de partij die ze samen met jou en je mattie en mede-organisator van het Depressiegala dr. Bram Bakker hadden opgericht. Ik schreef onder meer dat dr. Bram Bakker een charlatan was en dat het me verbaasde dat jij je aan die viespeuk verbond.

Daarop twitterde jij: “Ik kijk uit naar ‘briefje van Jan’ met als thema waarom Bram Bakker en Jan Rotmans en ik allemaal ‘fout’ zijn en zéker als we soms verbinden. Mssch willen we écht wat veranderen en ja daar heb je nou eenmaal een bepaalde dosis narcisme voor nodig…”

Nu ken ik weinig mensen die mij uitdagen om een ‘Briefje van Jan’ over hen te schrijven, maar goed, het kan best dat je niet alleen een narcist, maar ook een masochist bent.

 

Ik had nooit gedacht dat er elf dagen later inderdaad alle reden is om jou een ‘Briefje van Jan’ te sturen.

Uit gedegen journalistiek onderzoek van Nieuwsuur is namelijk gebleken dat de organisatie achter het jaarlijkse Depressiegala, de door jou én dr. Bram Bakker geleide stichting Mental Health Foundation, een subsidie van 278.000 euro niet besteed heeft aan onderzoek naar depressie, voorlichting op 500 scholen of jongeren, maar aan personeelskosten, tv-producent Skyhigh (toen nog eigendom van EO-coryfee Bert van Leeuwen) en de organisatie van het gala.

Terwijl Bakker en jij op de dag van het gala in de VIP-ruimte de gebraden haan liepen uit te hangen, kregen de (veelal gratis optredende) sprekers op jullie gala in de kleedkamer een bordje couscous om hun ergste honger te stillen.

Dat jouw mattie Bram Bakker een intens slecht mens is, weten we al lang. De ene keer legt hij een patiënte op het ruggetje, de andere keer misbruikt hij een suïcidale patiënte voor een documentaire.

Maar dat ook jij écht niet deugt, verbaasde me toch een beetje.

En begrijp me goed, hè. Ik zal niet beweren dat jij privé ook maar één cent achterover hebt gedrukt van de subsidsie of de donaties aan die stichting van jou en Bakker. Dat kan ik immers niet bewijzen, omdat jullie maar van één jaar de cijfers openbaar hebben gemaakt.

Je hebt heus geen nieuwe auto gefinancierd met subsidie- of donatiegeld.

Maar wel je gigantische ego.

En dan vanavond bij het eerste lustrum van het Depressiegala gewoon weer samen met die Bakker op de voorste rij gaan zitten?

Je moet maar durven!

Groet,

JanD

PS. Het is nu wel duidelijk waarom De Kanter en Rotmans niks meer met jou en Bakker te maken wilden hebben :-)

Het dagelijkse ‘Briefje van Jan’ wordt mogelijk gemaakt door vaste maandelijkse donaties via Back me en incidentele giften via Bunq me.

Films en series