Binnenland

Graf in Maastricht geopend in zoektocht naar verdwenen Tanja Groen

22-01-2020 10:52

Het onderzoek in een graf op het kerkhof aan De Beente in Maastricht naar mogelijke resten van de vermiste studente Tanja Groen vindt buiten het zicht van het publiek plaats. Over het graf naast een hoge naaldboom is een witte tent geplaatst. Over een zerk die waarschijnlijk op het onderzochte graf lag is een zeil gelegd, zodat niet te zien is in wiens graf wordt gezocht.

Het onderzoek staat los van de overleden man die in het graf ligt. Deze heeft net als zijn nabestaanden niets met de verdwijningszaak te maken, aldus de politie. De 18-jarige eerstejaarsstudente verdween in 1993 in de nacht van 31 augustus toen ze na een studentenfeestje in Maastricht terugfietste naar haar kamer in het Limburgse dorp Gronsveld.

De ouders van Groen vinden de zoektocht op het kerkhof ‘heel spannend’. “Het is meer dan 26 jaar geleden dat onze dochter spoorloos verdween. De onzekerheid over haar lot is voor mijn man, onze kinderen en mij al die tijd ondraaglijk geweest”, schrijft moeder Corrie Groen in een verklaring.

Corrie en Adrie Groen realiseren zich dat ze nog moeten afwachten of hun dochter echt op de begraafplaats van de katholieke kerk aan De Beemte in Maastricht ligt. “Ons is duidelijk gemaakt dat het niet om zomaar een tip gaat. We hopen dat we eindelijk, eindelijk antwoord krijgen op onze vragen. Alles is beter dan de twijfels en de onzekerheid waarmee we al zo lang leven.”

ANP