Politiek

SP-fractievoorzitter Midden-Groningen Maarten Kluit: Thierry Baudet is een ‘nazi’

26-01-2020 00:22

Het duurde even maar nu heeft ook eindelijk Links Fascistisch Nederland (LFN) afdeling Noord een afgevaardigde gestuurd om Thierry Baudet (FvD) eens even heel fatsoenlijk, verschillig, tolerant en progressief uit te schelden voor ‘nazi’. De eer om Baudet voor ‘nazi’ uit te maken viel deze keer ten deel aan ene Maarten Kluit, fractievoorzitter van de SP Midden-Groningen.

Kluit is hiermee zo’n beetje de allerlaatste aanhanger van LFN die Baudet voor ‘nazi’ mag uitschelden en completeert daarmee de immer betrokken en bruggenbouwende maar eloquente Bingo-demoniseerkaart van GroenLinks/sociaalliberaal/socialistisch Nederland.

Zelf vindt de Groningse linksfascist het, traditioneel, enorm belangrijk om gekozen volksvertegenwoordigers te vergelijken met een misdadig regime want ‘wegkijken is veel erger’. Zo laat hij aan RTV Noord weten:

“Kluit laat telefonisch weten dat hij Baudet een nazi noemt omdat ‘hij aan alle kanten laat blijken dat hij dat gedachtegoed aanhangt’. Noemt hij de aanhangers van Forum voor Democratie in Midden-Groningen dan ook nazi? ‘Dat zou je zo kunnen opvatten, maar wegkijken is nog veel erger’, zegt Kluit.

Volgens Kluit is het belangrijk dat hij zich kan uitspreken. ‘In de jaren ’30 werd er ook tegen het nazisme geageerd, maar daar werd ook niet op gereageerd. Ik weet niet of dit de beste manier is, maar het is voorlopig mijn manier.’

‘Het is een extreme mening, maar ik heb hier drie keer over nagedacht en ik blijf hier achter staan.'”