Buitenland

Duitser met coronavirus aangestoken door Chinese zakenvrouw

28-01-2020 11:17

De 33-jarige man bij wie in Duitsland het nieuwe coronavirus is vastgesteld, is aangestoken door een Chinese vrouw die een zakenbezoek aan Beieren bracht. Dat hebben de Duitse gezondheidsautoriteiten dinsdag verklaard.

Het gaat om een man in de regio Starnberg. De Chinese bracht een bezoek aan het bedrijf in het kader van een opleiding. De Duitser verkeert volgens medici in goede toestand in een ziekenhuis in München. “Hij wordt medisch in de gaten gehouden en is geïsoleerd.” Volgens medische autoriteiten is de kans klein dat het virus in Beieren om zich heen grijpt.

Het bedrijf waar het om gaat is Webasto dat onderdelen levert aan autofabrikanten. Het bedrijf met wereldwijd 13.400 medewerkers heeft vijftig vestigingen, vooral in Duitsland. In China heeft de firma twaalf vestigingen waarvan een in Wuhan.

De vrouw die het bedrijf in Beieren afgelopen week bezocht, kwam uit Shanghai. Pas bij terugkeer in China werd ontdekt dat ze besmet was. Het gaat haar naar omstandigheden goed, maakte het bedrijf bekend. Het bedrijf had de dienstreizen naar China voor de komende weken al afgelast vanwege de virusuitbraak.

De deelstaat Beieren heeft inmiddels een speciaal telefoonnummer geopend waar verontruste burgers informatie kunnen krijgen

ANP