Gratis terugblikken met TPO+ – December 2019: Erdal Balci over Duindorp, de Baudetbedreiger en PVV’ers bij de politie

28-01-2020 23:10

Ons van TPO begon eind 2018 TPO+. Daarom de komende tijd een GRATIS terugblik op wat we de afgelopen 12 maanden zoal schreven opdat ook u – de niet TPO+’er – weet wat u gemist heeft. En natuurlijk onverwijld een abonnement neemt. Want u bent natuurlijk ook wel klaar met al die hinderlijke reclamebanners en ads. Bovendien wilt u ook onbeperkt kunnen reageren en reacties lezen. En een keur aan exclusieve auteurs lezen, nietwaar? TPO+, where the elite meet to read!

Erdal Balci – ‘Ik hoop dat de bestuurders van het land weten dat vuur ook voor woede staat’

Overdenking van Erdal Balci over de verboden vreugdevuren op Scheveningen en Duindorp. Uiteindelijk liep de Haagse Nieuwjaarsnacht soort van met een sisser af. Maar de schrijver benadrukte in december het belang van het vuur voor de jongeren van Duindorp.

“Zelf wachten ze koortsachtig op de dag dat de vuurstapel aan het strand in de fik mag. Het vooruitzicht van het bewonderen van het enorme vuur houdt ze koest. Daar is niets vreemds aan omdat er geen mens bestaat die niet geboeid raakt door een zelfgemaakt vuur. Vuur is namelijk de ultieme vorm van liefde. De mens ziet in de vlammen de allergrootste ontdekking van zijn soort. Vuur is de eerste stap die de mens heeft gezet naar beschaving. Vuur is de baarmoeder van waaruit alle leven is ontstaan en de berg van as waar alles zal eindigen. Vuur is niet zomaar iets en is het dus niet raar dat de jeugd in Duindorp gelukkig is met één keer in het jaar dat grote vuur.”

Erdal Balci – Als het vreugdevuur in Duindorp de hele wereld in vlam zet

Jurriaan Maessen – Hoe het OM een opmerking van Corné Hanssen over Thierry Baudet in mijn schoenen probeerde te schuiven

De Utrechtse universitair docent Corné Hanssen plaatste begin 2019 een ietwat bizarre tekst op Facebook gericht aan het adres van FvD-leider Thierry Baudet. Het Openbaar Ministerie boog zich over de kwestie en opeens bleek TPO+’er Jurriaan Maessen volledig onterecht de kwaaie pief te zijn.

“Had het OM vijf lullige minuten vrijgemaakt om de heer J. Maessen te horen inzake Hanssens uitleg, dan had de heer Maessen ze kunnen zeggen dat de heer Hanssen poep praat in dezen: er was nadrukkelijk geen sprake van “regelmatig felle discussies” met deze persoon, en als dat wél het geval zou zijn, dan lijkt me een doodswens nauwelijks een manier om een discussie uit te lokken. Desondanks had de heer Maessen te kennen gegeven dat hij het het verder eens was met het ontslag van rechtsvervolging, maar ook had de heer Maessen nog even voor de goede orde geconstateerd willen hebben dat het dus kennelijk ok is om al dan niet impliciete doodswensen te etaleren mits niet “in het openbaar” gedaan en om een “discussie” uit te lokken, en dat als je die doodswensen etaleert in reactie op schrijvers die regelmatig “scherp uit de hoek komen” die doodswensen dan blijkbaar binnen een acceptabele context plaatshebben. Ook had voornoemde heer Maessen nog even opgemerkt dat de werkwijze en redenering van het OM nogal laks aandoen, om maar te zwijgen van onlogisch en onnozel.”

Lezen – De bizarre redenering van het OM over het ‘Volkert, waar ben je?’-incident

Bart Collard – Als de politie echt divers en inclusief wil zijn zet ze PVV’ers en FvD’ers op leidinggevende posities

De kop is het verhaal, meer kunnen en zullen we er niet van maken. Gewoon lezen: de politie moet opletten dat zij de diversiteitsdiscussie niet vernauwt tot etnische en religieuze diversiteit.

Bonus

Bij DWDD ligt pik- en vaginagerichte seks op het hakblok, zag Hans van Willigenburg. Sietske Bergsma sloopte NRC Handelsblad-columniste Clarice Gargard en Esther van Fenema analyseerde de liefdesbrief die Frans Timmermans aan de Britten schreef. Plus: Pieter Omtzigt – the hardest working man in politicswerd Bassiehof’s Politicus van het Jaar 2019.

Door nu een abonnement te nemen op TPO+ steun je direct TPO fijne, onafhankelijke online journalistiek in Nederland. En het is echt waar: alleen met jouw hulp kunnen we de komende jaren door blijven gaan met wat we nu doen!

Houdt er rekening mee dat u cookies zult moeten accepteren en niet moet verwijderen, anders zult u steeds opnieuw moeten inloggen.

Een abonnement cadeau geven? Kijk dan hier.

Maandabo TPO+
€ 4 per maand
Dit abonnement verlengt iedere maand automatisch via een machtiging. Het bedrag is inclusief BTW.
Jaarabonnement TPO 3.0.
€ 41 per jaar
Het bedrag is inclusief BTW.
Eeuwig abo TPO+
€ 1500 voor altijd
Dit abonnement is levenslang geldig. Het bedrag is inclusief BTW.