Nieuws

BRIEFJE VAN JAN – Aan Fawaz Jneid

29-01-2020 09:31

Sale (NL)Sale (NL)

Beste meneer Jneid,

U heeft moslims via Facebook opgeroepen om niet te leveren aan de Nederlandse Organenfabriek, die dit jaar wordt opgericht op voorstel van Pia Dijkstra.

Als het aan u ligt, registreren alle moslims een ‘nee’ in het donorregister.

Uw argumentatie: “Verminking en verlelijking van de stoffelijke overschotten met als reden de behoefte om organen te kunnen verwijderen, behoort tot de verboden zaken in de islam. Zelfs in oorlogstijd heeft de profeet het verboden, hoe moet het dan zijn bij gewone moslims? De profeet heeft gezegd dat het breken van beenderen van een overledene even erg is als bij iemand die nog leeft. Orgaandonatie is voor de moslim of moslima dan ook niet toegestaan.”

Aangezien ik niet aan islam lijd, had ik me ruim voor de Tweede en Eerste Kamer die valse Donorwet van die vampier van D66 aannam al geregistreerd als donor.

Wat ze na mijn dood kunnen gebruiken om het leven van andere mensen te redden of veraangenamen, moeten ze vooral pakken.

Maar ik begin als ik oproepen zoals die van u lees toch te neigen naar een ‘Voor wat, hoort wat’-wetje.

En dat houdt heel simpel in: wie geen donor is, wordt ook geen ontvanger.

En last-minute aanmeldingen vanuit het ziekenhuis zijn verboden.

Kunt u uw profeet vragen of hij daar de redelijkheid van inziet?

En als u hem toch spreekt: dat verbod op het ‘breken van beenderen’ van levenden moet-ie dan misschien ook wat breder bekend maken bij het fanatieke deel van zijn aanhang?

We krijgen er de vele slachtoffers van islamitische aanslagen niet mee terug, maar het voorkomt wellicht wat bloedvergieten in de toekomst.

Groet,

JanD

PS. Weet u wie ook niet deugt?

Het dagelijkse ‘Briefje van Jan’ wordt mogelijk gemaakt door vaste maandelijkse donaties via Back me en incidentele giften via Bunq me.

Films en series