Politiek

Bloedneus en hartklachten in gemeenteraad Bloemendaal tijdens debat over verruwing politiek

31-01-2020 13:48

Het is politiek gezien al jaren een bende in Bloemendaal. Het poepsjieke dorp haalde de afgelopen jaren vaak het nieuws, onder andere door weglopende burgemeesters en gedoe rond nieuwbouw op een landgoed (met een aardige bijrol voor Meindert Fennema). In 2015 dreigde toenmalig Commissaris van de Koning Johan Remkes zelfs de gemeente dan maar op te heffen. Begin deze maand stelde het College van burgemeester en wethouders voor een cordon sanitaire te leggen rondom de tweekoppige fractie van Hart voor Bloemendaal.

Ambtenaren zich onveilig door de manier van optreden van de fractie, onder meer vanwege een groot aantal integriteitsmeldingen aan hun adres en allerlei persoonlijke aanvallen op sociale media.

Donderdagavond zou de gemeenteraad vergaderen over de kwestie. Maar de raadsvergadering moest na ruim een uur worden afgebroken omdat twee raadsleden onwel waren geworden, schrijft Het Parool. Het ging om Lex Oude Weernink van D66 en Bob van der Veldt van het CDA. Oude Weernink kreeg tijdens de vergadering een bloedneus en ging naar huis. Van der Veldt moest de zaal verlaten vanwege ‘spanningsklachten’. De vergadering wordt waarschijnlijk volgende week voortgezet.

Raadslid Marielys Roos van Hart voor Bloemendaal luchtte ondertussen haar hart over de affaire op Facebook. “Zo veel trieste treurigheid en onoprechte en geveinsde morele verhevenheid walmt als een lauwwarme drol recht in je gezicht”, schrijft ze, en passant ook nog een VVD-raadslid van corruptie beschuldigend. Wordt vervolgd!