Nieuws

BRIEFJE VAN JAN – Aan Thierry’s ‘dierbare vriendinnen’

03-02-2020 09:31

ValentijnValentijn

Beste ‘dierbare vriendinnen’,

Dat was ons de vrijdag wel.

We hadden de bevrijding van 66 miljoen Britse burgers uit de klauwen van de EU.

We hadden het mislukken van de impeachment-procedure tegen de Amerikaanse president Donald Trump.

En we hadden jullie.

Twee meiden of vrouwen die vrijdagavond rond 20.45 uur in de Sprinter van Weesp naar Amsterdam zaten.

En over wie Thierry Baudet vrijdag rond 22.30 uur op Instagram postte: “Vanavond zijn twee dierbare vriendinnen ernstig lastiggevallen door vier Marokkanen in de trein. Aangifte doen natuurlijk volstrekt zinloos. Oh lieve, kinderlijk naïeve Nederlanders! Stem nou toch eindelijk voor verandering. Breek los uit politiek correct gelul! Red dit land! #FVD”

Baudet plaatste bij die post een vage foto van de achterkant van één van de vier ‘Marokkanen’.

Het is in het kader van de waarheidsvinding goed dat hij dat deed, want de NS kon op deze manier proberen uit te zoeken wat er was gebeurd.

Zondag werd dat duidelijk: de vier ‘Marokkanen’ waren drie controleurs in burger van de NS die, vergezeld van een politieagent in burger, kaartjes controleerden in de trein. Dat doen ze wel vaker in burger. Volgens woordvoerder Geert Koolen van de NS ontstond er tussen jullie en hen een discussie omdat jullie niet geloofden dat die NS-medewerkers NS-medewerkers waren. En nadat ze zich hadden gelegitimeerd, hebben jullie je kaartjes getoond.

Als zogenaamde ooggetuigen zeggen dat jullie zo’n verhaal over ‘Marokkanen’ en ‘ernstig lastiggevallen’ verzinnen, sluit ik niet uit dat dat trollen zijn die Thierry Baudet pootje willen haken. Tenslotte zijn er mafklappers genoeg in dit land die in hem de nieuwe Adolf Hitler zien.

Maar als de NS ongeveer dezelfde verklaring heeft, zit er weinig anders op dan aan te nemen dat ‘aangifte doen natuurlijk volstrekt zinloos’ is. Want welk strafbaar feit is er gepleegd als kaartjescontroleurs zich melden, zich legitimeren en er wellicht een beetje een onvriendelijk gesprek plaatsheeft?

Dan zit er ook weinig anders op dan te concluderen dat de Instagram-post van Thierry Baudet niet klopte.

Er zijn helemaal geen twee dierbare vriendinnen van hem lastiggevallen in de trein door vier Marokkanen.

Althans: niet op de manier die Baudet suggereert door jullie ‘confrontatie’ te koppelen aan ‘aangifte’, ‘naïviteit’, ‘stem voor verandering’ en ‘red dit land’.

En nu?


Nou, nu is het laf dat Baudet en zijn voorlichters zich onbereikbaar houden voor media en ook zelf geen correctie plaatsen op de site van Forum voor Democratie en op social media.

Zo maken ze er een Fabertje van, naar PVV-senator Marjolein Faber, die van een blanke bejaarde messentrekker in Groningen een man ‘met Noord-Afrikaans uiterlijk’ maakte en pas na lange tijd wilde toegeven dat dat ‘onhandig’ was.

Maar ik vind eigenlijk iets anders ook wel heel interessant.

Hebben jullie echt Thierry Baudet dat verhaal op de mouw gespeld over ‘ernstig lastig gevallen worden door vier Marokkanen’?

Zo ja, hoe kwamen jullie zo blond (sic) om te denken dat het echte verhaal niet naar buiten zou komen?

En voelen jullie je dan nu niet vreselijk schuldig dat jullie je dierbare maar wat naïeve vriend Thierry, net als eerder Yernaz Ramaurtarsing met zijn dodelijk slecht getimede IQ-gedoe deed, richting het volgende cordon sanitaire hebben geduwd?

Is dat dan jullie idee van ‘dierbare vriendschap’?

En dan vergeet ik de hamvraag nog.

Wie zíjn jullie eigenlijk?

Als jullie grote meid genoeg zijn om de leider van één van de potentieel grootste politieke partijen van Nederland in verlegenheid te brengen, kunnen jullie je verhaal vast vanavond ook wel bij Jinek doen.

Toch?

Of moet de shit weer worden opgeruimd door een man? :-)

Groet,

JanD

PS.Annabel Nanninga volgend jaar lijsttrekker van Forum, dát lijkt mij nou een mooie kans op verandering in dit land…

Het dagelijkse ‘Briefje van Jan’ wordt mogelijk gemaakt door vaste maandelijkse donaties via Back me en incidentele giften via Bunq me.

Films en series