Nieuws

BRIEFJE VAN KEES – Aan Jesse Klaver

09-02-2020 09:31

Films en seriesFilms en series

Beste Jesse,

Sorry voor mijn broer Jan.

Die was gisteren vast met zijn verkeerde been uit bed gestapt toen hij suggereerde dat jij de voedingsbodem legt voor een aanslag op Forum voor Democratie-leider Thierry B.

Je had Thierry B. namelijk ‘extreemrechts’ genoemd en dat verwijst volgens mijn broer Jan naar fascisme, racisme, onderdrukking, geweld en genocide. Terwijl wetenschapper Cas Mudde, jou welbekend, veel vindt van Thierry B., maar nou net niet dat-ie ‘extreemrechts’ is.

Mensen als mijn broer Jan dragen als bewijs voor hun ‘voedingsbodem’-verhaal altijd Pim Fortuyn aan. Politici en media zouden door hem te ‘demoniseren’ Volkert van der Graaf hebben geïnspireerd om de wereld te behoeden voor ‘premier Pim’.

Maar als je zo gaat redeneren, kun je niks meer zeggen.

Dan zou mijn broer Jan namelijk weer de voedingsbodem hebben gelegd voor een aanslag op jou door te suggereren dat jij de voedingsbodem legt voor een aanslag op Thierry B.

Want dan is zijn Breivik jouw Volkert.

Wat mij persoonlijk ook tegenstond in het epistel van Jan was die Post Scriptum.

“Ik begín niet eens aan een opsomming van de misdaden waaraan jouw extreemlinkse clubje zich schuldig heeft gemaakt”, schreef hij.

Dan doelt-ie natuurlijk op het feit dat jullie fractievoorzitter in de Eerste Kamer, Paul Rosenmöller, massamoordenaar Pol Pot verheerlijkte én in 2002 wees op het gevaar van Pim Fortuyn.

En op het criminele verleden van jullie campagnestrateeg, Wijnand Duyvendak, met die inbraak in een ministerie.

En dan volgt weer die hele riedel, die jij zo langzamerhand wel kunt dromen.

RaRa.

De bomaanslagen bij de Makro.

De aanslag op het huis van PvdA-staatssecretaris Aad Kosto.

De doorgesneden benzineslangen bij de Shell-stations.

De warme banden met de terroristen van de Rote Armee Fraktion en de Baader Meinhoff Gruppe.

De bom in het kantoor van jullie jongerenorganisatie DWARS, toen jij daar toevallig ook rondliep.

De vermeende betrokkenheid van jullie oud-senator Sam Promes bij de Molukse treinkaping in De Punt en later het beramen van een schietpartij op twee agenten in Assen.

De verdediging van Volkert van der Graaf door jullie latere senator Britta Böhler.

De GroenLinks-wethouder in Wageningen die de collega van Volkert van der Graaf tipte, zodat eventueel bewijsmateriaal kon worden vernietigd.

De Oxfam-kindermisbruikaffaire, waarbij jullie senator Farah Karimi en jullie Tweede Kamerlid Tom van der Lee welbewust de andere kant opkeken.

Dat Tweede Kamerlid dat een dodelijke ziekte verzon om haar wanpresteren te verdoezelen.

De oud-Blijf van mijn Lijf-directeur die een aanrander in dienst nam als toyboy.

Enzovoort, enzovoort, enzovoort.

Wat ik niet snap van mijn broer Jan is dat hij doet of al die zaken jóu aan te rekenen zijn.

Oké, toen die bom bij DWARS werd gevonden, was jij secretaris van die club. Maar dat is geen bewijs dat je er van geweten hebt. En als je er wel van wist: jeetje, je was 20! Een kind nog! En die bom was toch niet gebruikt? Alsof mijn broer Jan op die leeftijd nooit iets verkeerd deed.

En die oud-Blijf van mijn Lijf-directeur, die heb je juist gelóósd uit de Tweede Kamerfractie en die kan op haar huidige plek verder weinig kwaad, omdat ze toch maar ‘chef lege dozen’ is.

De rest van die lijst? Allemaal ver voor jouw tijd!

En daar zou je, als het je gevraagd werd, vast stevig afstand van nemen.

Toch?

Hartelijke groet,

Kees Dijkgraaf

‘Briefje van Jan’ wordt mogelijk gemaakt door vaste maandelijkse donaties via Back me en incidentele giften via Bunq me.

Bol.com Algemeen