Nieuws

BRIEFJE VAN JAN – Aan Dominique Weesie

11-02-2020 09:01

Beste Dominique,

Je hebt de afgelopen tien jaar ongegeneerd je zakken gevuld als oprichter, directeur, hoofdredacteur, presentator en weet ik wat nog allemaal bij de omroep PowNed.

Je hebt mij er in 2011 na een ook voor mij uiterst lucratief jaar (70.000 euro voor twee dagen werk per week, exclusief BTW) uitgeflikkerd als mede-presentator van het nachtelijke radioprogramma Echte Jannen op Radio 1.

Je hebt de beloften uit het beleidsplan van PowNed totaal niet waargemaakt.

Als ik een haatdragend mens zou zijn, zou er dus alle reden zijn om me te verkneukelen over het aanstaande vertrek van PowNed uit het publieke bestel.

Maar je kent me: diep van binnen ben ik een zachtaardig mens.

Dus ik ga je niet afzeiken, maar ik ga een oproep aan je doen.

Grijp jezelf nog één keer bij de kladden, pak dat oude beleidsplan van PowNed er nog een keer bij en ga het alsnog waarmaken.

Want het publieke bestel heeft een omroep nodig die de bijl zet aan de wortel van het bestel.

Dat komt niet van WNL.

Bol.com Algemeen

WNL-directeur Bert Huisjes loopt net zo lang mee in het bestel als jij en presenteert zijn omroep als ‘rechts’, maar is in werkelijkheid de slippendrager van Frans Klein, de grote man achter NPO 1, 2 en 3.

Om even aan te geven hoe erg het is: gisteren presenteerde Huisjes het als een soort ‘verzetsdaad’ dat hij had geweigerd om op ‘zijn’ avond van het programma Op1 (met Welmoed en die knul van Quote) Sylvana Simons als gast te ontvangen (dus die zat er de volgende avond toen BNNVARA de presentatoren leverde).

Dat Sylvana Simons, de koningin van de identiteitspolitiek, misschien wel júist op de WNL-avond had moeten zitten, maar dan om haar keihard aan te pakken, komt niet eens meer in Huisjes op.

Buigen voor de NPO = programmabudgetten, desnoods voor: A.J. Boekestijn en Rob de Wijk likken Guy Verhofstadt.

‘Vrolijk rechts’ my ass.

En Ongehoord Nederland dan?

LOL.

ValentijnValentijn

Die hadden even niet doorgevraagd of minister Slob al een peildatum voor de ledentallen had vastgesteld en hadden bijna hun 50.000 leden in de knip toen bleek dat die op 31 december 2020 kwam te liggen.

Een jaar te vroeg gepiekt dus.

En het momentum weg.

Bovendien: die ‘50.000 leden’ is maar één van de vele eisen waaraan een nieuwe aspirant-omroep moet voldoen. En je hoeft geen glazen bol te hebben om te voorzien dat Ongehoord Nederland in september 2022 helemaal niet gaat beginnen met uitzenden op de Publieke Omroep.

De mazzel die jullie hadden met ‘ome Roon’, de toenmalige minister Plasterk, gaan zij echt niet krijgen.

Hoezeer ik het een warme persoonlijkheid als Joost Niemöller ook zou gunnen :-)

Dus jij moet het doen, Dominique.

Nog één keer jezelf vermannen.

Nog één keer je achterban verleiden om 5,72 euro (minder dan de prijs van een pakje sigaretten) te betalen.

Als ze dat laten doen VIA DEZE LINK, verdien ik ook nog een keer geld aan je.

Om precies te zijn: 5 euro per lid.

En voor mijn bloedgabber Jontje Roos weer gaat roepen dat dit briefje mijn ‘ticket naar de Publieke Omroep’ is: ik wil verder níks meer met je te maken hebben, nog voor geen twee ton per jaar.

Daarentegen lijkt het me mooi als je Roos weer een baantje geeft.

Die maakte namelijk verrekt geinige filmpjes.

Groet,

JanD

PS. Weet je wie er ook een potje van heeft gemaakt? Die liegende hipster die in het begin ook een tijdje rondfladderde bij PowNed.

‘Briefje van Jan’ wordt mogelijk gemaakt door vaste maandelijkse donaties via Back me en incidentele giften via Bunq me.