Rusland zal de Europese beschaving redden

11-02-2020 14:57

Vladimir Poetin. EPA/ALEXEY DRUZHINYN/RIA NOVOSTI

De Europese Unie streeft naar politieke, economische, sociale en culturele eenheid. Dit is tot mislukken gedoemd. De twee belangrijkste oorzaken zijn het gebrek aan identiteit en het ontbreken van militaire macht. De identiteit die wordt voorgespiegeld heeft geen fundament. Het gaat om de universele rechten van de mens. Die zijn gekaapt door activisten die strijden voor gendergelijkheid en de rechten van minderheden en de LGHBT-groep. Deze activisten staan vijandig tegenover het gezin en het christelijk fundament van de Europese beschaving. De universele rechten van de mens is een religie zonder fundament. Wie het luidst schreeuwt, bepaalt wat we moeten geloven. Pedofielen en incestplegers hebben vooralsnog hun rechten niet opgeëist, zodat deze minderheidsgroepen nog steeds worden gediscrimineerd. Er is een Europees Hof voor de Rechten van de Mens, net alsof de morele gedragsregels bij meerderheid van stemmen bepaald kunnen worden. Moraal is een kwestie van juridische spitsvondigheden en bureaucratie geworden. Dit Europa inspireert niemand en van enig charisma kan geen sprake zijn.

Verder ontbreekt het aan militaire macht om de politieke, economische, sociale en culturele doelen en verwezenlijkingen veilig te stellen. Europa wordt overrompeld door lieden die vijandig staan tegenover onze beschaving. China is een wereldmacht geworden die haar wil aan het opdringen is. Europa importeert de conflicten en problemen van het Midden-Oosten en Afrika. Een van de grootste bedreigingen van onze beschaving is de massa-immigratie. Dit zou opgelost worden indien Europa zo’n sterke militaire macht wordt dat in wij in het Midden-Oosten en in zwart Afrika kunnen ingrijpen om daar de vrede te realiseren en een einde te maken aan de corruptie en de onderdrukking. In dat geval zou de loze kreet van ‘het beschermen van onze buitengrenzen’ vervangen worden door daadkrachtig beleid en kunnen de illegalen linea recta teruggestuurd worden. Helaas beschikken we niet over deze militaire macht.

De Zuid-Europese legers stellen niets voor. De Grieken, Italianen en Spanjaarden hebben niet de mentaliteit om de confrontatie hard aan te gaan. De laffe en vernederende terugtrekking van Spaanse militairen uit Afghanistan na de terroristische aanslag in Barcelona is er het bewijs van. Duitsland zal Europa evenmin verdedigen wegens het schuldgevoel over de twee wereldoorlogen die het heeft ontketend. Kleine landen zoals Denemarken en Nederland doen braaf wat grote broer Duitsland zegt. Het Verenigd Koninkrijk heeft wel een paraat leger, maar heeft  zich wijselijk teruggetrokken uit het zinkend schip dat de Europese Unie heet. Blijft over Frankrijk, maar dat land is net een tachtigjarige burgeroorlog begonnen.

Dit gebrek aan een krachtdadig leger betekent dat Europa een enorm risico loopt. De Navo is vleugellam, vooral omdat de VS zich meer en meer concentreert op de binnenlandse politiek en de handen vol heeft aan de confrontatie met China. Amerika heeft geen belangstelling meer voor het Midden-Oosten want de VS is er niet meer afhankelijk van voor de energievoorziening. In de ‘shithole countries‘ van Afrika zal Amerika de komende honderd jaar niet investeren. Omdat het onderwijs daar zo slecht is, is er geen perspectief voor economische ontwikkeling. Hierbij moet wel worden opgemerkt dat geen enkel land zoveel doneert aan charitatieve instellingen die ook in Afrika werkzaam zijn. Dit is te danken aan de christelijke moraal die in de VS gelukkig nog steeds de bevolking inspireert.

Of we het nu leuk vinden of niet, de Europese beschaving zal slechts beschermd kunnen worden indien we beschikken over een sterke militaire macht. Rusland kan dit bieden. Er zijn meerdere scenario’s mogelijk waarvan hieronder twee kort worden besproken.

In een eerste scenario overweldigt het Russische leger het Europese continent. Is er enige weerstand, dan wordt een atoombom gegooid op een willekeurige Europese stad. Destijds hebben de Amerikanen met succes deze strategie toegepast. Twee atoombommen waren voldoende om Japan op de knieën te krijgen. Dank zij een verstandig politiek beleid van de VS werd Japan daarna een van de meest welvarende en vredige landen ter wereld.

In een tweede scenario zoekt extreem-rechts toenadering tot Rusland. Extreem-rechts zal namelijk de meerderheid halen. Dit is een logische ontwikkeling gezien de gevolgen van de massa-immigratie. Het onderwijs, beginnend in de grote steden, gaat naar de knoppen. De welvaartsstaat en de gezondheidszorg worden onbetaalbaar. Immigranten concentreren zich in getto’s, van waaruit de oorspronkelijke bewoners zijn weggejaagd. Hun territorium verdedigen ze met hand en tand zodat in deze no go-zones de politie zich niet meer waagt. De populatie van deze getto’s radicaliseert meer en meer. Zodra voldoende landen door extreem-rechts geregeerd worden, zal de hulp van het Russische leger worden ingeroepen om orde op zaken te stellen.

De Baltische staten en de landen van Oost-Europa die geleden hebben onder de sovjetdictatuur zullen uiteraard huiverig staan tegenover de toenadering met Rusland. Het argument hiervoor is echter weggevallen. De communistische ideologie is verworpen. De Russische leiders hebben de Russisch-Orthodoxe Kerk weer een centrale plaats gegeven in de nationale identiteit. De rechtse krachten in Europa zullen de christelijk ethiek van onze beschaving weer de plaats geven die haar toekomt. Het christelijk onderwijs wordt uitsluitend bestemd voor kinderen van ouders die praktiserend lid zijn van een kerk. In dit onderwijsnet wordt de elite gevormd die later de christelijke ethiek zal bewaken in de politiek, de economie en het sociaal beleid. Het gezin staat hierbij centraal. Traditionele westerse waarden die aan de basis liggen van de hoogtepunten van onze beschaving zullen de met Rusland uitgebreide Europese Confederatie schragen. Te denken valt aan het huwelijk tussen man en vrouw die een gezin stichten, de familiebanden, het samenwonen van mensen die een geschiedenis, een cultuur en christelijke waarden delen.

Zodra er vrede is in het Midden-Oosten en zwart Afrika kunnen alle immigranten terugkeren naar de landen van herkomst om daar, met solidaire steun vanuit de door het christendom geïnspireerde Europese Confederatie, een tijdperk van vrede, welzijn en welvaart te starten. Criminele illegalen en terroristen zullen in Siberische werkkampen verwelkomd worden.