Opinie

Noodkreet BN’ers wegens verdwijnen DWDD: ‘Voelt u zich geroepen?’

12-02-2020 23:17

h/t

De afgelopen jaren heeft het Nederlandse BN’ers-probleem niet te bevatten dimensies aangenomen. Steeds meer mensen die net als wij ook helemaal niets kunnen zijn zomaar BN’er geworden, met dank aan nieuwe media als YouTube en TikTok. Hierdoor wordt het flink dringen aan de babbeltafels van de traditionele oudmediale kanalen waar de BN’er-beroepsgroep het uiteindelijk toch van moet hebben. Nu DWDD van de televisie zal gaan verdwijnen wordt dit toch al zo krappe BN’ers-podium in de toekomst onverantwoord klein. Het gevaar is dat BN’ers hun toevlucht zullen moeten zoeken in het buitenland of zich zelfs zullen moeten laten omscholen om een echt vak te leren. Maar de vraag is of het weefsel van een fatsoenlijke, gezellige samenleving als de Nederlandse niet teveel uitrafelt zonder de dagelijkse stichtelijke sturing van belerende maar deugende BN’ers

Wat kunt u doen?

De werkelijkheid gaat ons voorstellingsvermogen te boven. Maar we willen ons er in ieder geval niet als een gesubsidieerd halftalent met een zoveelste gratuit stukje deugen vanaf maken, dat doen we immers al vaak genoeg. Nederlanders moeten vanuit de samenleving, en samen met de politiek, optrekken en meer ruimte maken voor BN’ers. Niet langer stil zijn als weer een belangrijke bruggenbouwende en verbindende talkshow verdwijnt of wordt opgeslokt door RTL waar veel minder mensen naar kijken, maar alle wijsheid en compassie inzetten voor het verzachten van dit stille leed dat uiteindelijk ons allemaal aangaat.

In een samenleving waar zoveel mensen die helemaal niets kunnen zo belangrijk zijn om elke dag weer voldoende vorm, hoop, inhoud, dagbesteding en subsidieaanvragen te produceren moet ruimte blijven voor decadente leegheid en zielledige zinloosheid op kosten van belastingbetalers. Op ons mag in elk geval altijd een beroep worden gedaan, hoe weinig kijkcijfers en hoe creatief armoedig het format dan ook. En op u?

Was getekend:

Stichting BN’ers in Nood.

Bond voor Behoud Matthijs van Nieuwkerk

Peter R. de Vries Foundation

Vakbond voor middelmatige halftalenten

Samenwerkingsverband Deugende Narcisten

Vrienden van DWDD

Personeelsraad DWDD en verder

Actiegroep BN’ers Zijn Ook Mensen

Nederland Vooruit

Nederland Hoopt

Nederland Hartverwarmend

Bloedend BN’er-hart in Actie

Stichting Krabbé

Stichting Freek

Stichting Peter R

Stichting NPO

Stichting Esther & Bram

En natuurlijk veel Twitteraars met een regenboogje in hun profiel