Media & TV

”’Objectieve”’ verslaggever RTL Nieuws ontdekt ‘personificatie van wit privilege’

15-02-2020 22:46

Erik Mouthaan. Screenshot Youtube.

Wat het toch is met Amerika-correspondenten van Nederlandse ”’nieuws”’media? De één is heel ”’objectief”’ schoonzoon van Nancy Pelosi, de ander heeft fase 4 Trump Derangement Syndrome, er is er zelfs één (van een ”’kwaliteitscourant”’) die al jaren Amerika-correspondent is en de Amerikaanse media op de voet volgt maar nog nooit van Joe Rogan heeft gehoord (inmiddels wel, nadat iemand van de niet-kwaliteits-niet-msm hem op het bestaan van Joe Rogan moest wijzen). Amerika-correspondenten van Nederlandse media kun je kortom samenvatten als ‘dom, dommer, domst’ en het is dan ook volkomen terecht je af te vragen waarom de Nederlandse nieuwsredacties kennelijk geen serieuze eisen stellen aan hun correspondenten in de VS.

Het antwoord op die vraag is: kijk/luister/leescijfers.

De meerderheid van het Nederlandse publiek is zo giftig onwetend over de VS dat een écht goede correspondent totaal niet bij hun belevingswereld zou aansluiten. Want Amerikanen, zo heeft de gemiddelde Nederlander immers geleerd tijdens vele jaren van klassiek Hollandsche anti-Amerika-indoctrinatie en -propaganda, zijn blanke, IQ-loze, gewelddadige, bloeddorstige, obese vuurwapenliefhebbers die alleen aan zichzelf denken en het liefste de hele dag zwarten onderdrukken omdat de Indianen reeds door ze zijn uitgemoord en daarom stemmen ze Trump want dat is een white supremacist die behalve zwarten ook vrouwen haat (en als hij weer president wordt gaat het licht in de VS uit, nu écht!). Ohja, en Amerikanen houden niet van verzorgingsstaten en socialisme dus dan zijn het sowieso egoïstische kapitalisten met hun liefde voor ‘winst’ (FOEI!). Wat natuurlijk komt omdat ze in de VS geen megalomane, reusachtige gesubsidieerde publieke omroep hebben om ze maximaal te brainwashen. Zoals in Nederland, dat innovatieve vlaggeschip van de vrije wereld.

Correspondenten die dit beeld netjes in stand weten te houden zijn geliefde correspondenten. Geliefde correspondenten trekken veel kijkers, luisteraars en lezers. Kijkers, luisteraars en lezers zorgen voor meer subsidie en advertentie-inkomsten.

Zoals bij RTL Nieuws, alwaar Amerika-correspondent Erik Mouthaan al jaren een groot succesnummer is met heel veel fans. Een beetje zoals GTST en Gordon ook al jaren succesnummers zijn met heel veel fans. Met ‘nieuws’ of ‘journalistiek’ heeft dat verder niks te maken maar het levert wel lekker veel kijkers en lezers op.

En wat heb je als zichzelf serieus nemend journalistiek nieuwsprogramma nou nog meer nodig dan veel kijkers en lezers? Betrouwbare objectieve verslaggeving soms?

Via: https://twitter.com/erikmouthaanrtl/status/1228736302662680576