Media & TV

Moordmakelaar van Ridouan Taghi werkte aan programma voor RTL/Videoland

19-02-2020 10:46

Een van de vermoedelijke moordmakelaars van Ridouan Taghi werkte aan een televisieprogramma voor RTL/Videoland, meldt NRC Handelsblad. Het gaat om Delano R., alias Keylow. Hij is de oprichter van de Haagse straatbende Crips en motorclub Caloh Wagoh. Justitie verdenkt hem van betrokkenheid bij een reeks liquidaties en pogingen daartoe. Delano R. was door productiemaatschappij Vice Studios ingehuurd als presentator, zo bevestigen woordvoerders van Vice en RTL in reactie op vragen van de krant.

De opnames van het programma, met als werktitel ‘Nieuwe Penoze’, waren in volle gang toen R. eind 2018 werd aangehouden. In de zomer van 2018 werden leden van zijn motorclub, Caloh Wagoh, al in verband gebracht met een liquidatie en aanslagen op dagblad De Telegraaf en weekblad Panorama.

Na de arrestatie van Delano R. is het project per direct stopgezet.

Delano R., beter bekend onder zijn artiestennaam Keylow, maakte in Nederland naam als breakdancer, rapper en oprichter van jeugdbende Crips Main Triad. Over Keylow verscheen in 2003 een boek van NRC-medewerker Saul van Stapele, een documentaire en een proefschrift van criminoloog Robby Roks. Hij is geïnterviewd door NOVA, zat aan tafel bij De Wereld Draait Door en werd meermaals geportretteerd in bladen als Nieuwe Revu en de Linda. Al die tijd maakte hij er geen geheim van dat hij in de onderwereld actief was.