Nieuws

BRIEFJE VAN JAN – Aan Helmi Geeve

22-02-2020 09:31

Gaming DealsGaming Deals

Beste Helmi,

Tot gisteren had ik nooit van jou gehoord.

Nu weet ik dat jij de ‘mannetjesmaker’ bent die van de professioneel opererende drugsdealer Imanuelle G.. En dat jij haar probeert te whitewashen via een uitgekiende media-campagne. Programma’s als Jinek en tijdschriften als Linda laten zich met graagte gebruiken voor dat doel, want wie ‘het eerste interview’ heeft, verwacht te scoren in de kijkcijfers of de losse verkoop.

Eigenlijk ben je de vrouwelijke Jan Driessen – en dat bedoel ik niet per se als een compliment.

Het enige verschil tussen jullie is dat Driessen er verslaafd aan is om zelf voor de camera’s en in de openbaarheid te verschijnen, terwijl jij op alle podia juist zoveel mogelijk buiten beeld blijft. Vermoedelijk denk je dat de tranen van Imanuelle Grives geloofwaardiger overkomen als de wereld niet weet dat er een hele reputatiemanagement-strategie achter zit.

Maar goed, jij en Grives hebben nog eens duidelijk gemaakt dat je niet alles moet geloven wat je hoort en leest.

Voor mensen zoals jij is het lucratieve handel.

Ik heb er in zekere zin respect voor als professionals van een hoop stront een taartje weten te maken. Het is razend knap als je iedereen om de tuin kunt leiden.

Anders wordt het als er kinderen in het spel zijn.

De wijze waarop Malena Emman en Svante Thunberg samen met de keiharde professionals van klimaatsekte een 16-jarige Zweedse autist hebben misbruikt, vond ik bijvoorbeeld om te kotsen.

Malena Emman is veel erger dan de ballerina-moeder die haar mislukte eigen leven wil goedmaken via haar kinderen en Svante Thunberg veel erger dan de voetbalvader.

Alles aan de Greta-campagne is vanuit hun perspectief ongetwijfeld meer dan geslaagd (kinderen geloven écht dat de wereld over twaalf jaar vergaat als Frans Timmermans zijn scheepsladingen euro’s niet krijgt) – maar het  blijft kindermisbruik.

En kindermisbruik is stom.

Net als pesten.

Brengt me op Quaden Bayles.

Het 9-jarige Australische jongetje wiens moeder een filmpje verspreidde waarin hij zei dat hij zelfmoord wilde plegen omdat hij gepest was op school.

Het filmpje ging en gaat viral op internet en inmiddels stromen de uitnodigingen voor evenementen, de steunbetuigingen van allerlei beroemdheden en de dollars binnen (inmiddels meer dan 437.000)op een crowdfundingwebste.

En dan begint het, hè…

Dan gaan mensen op internet beweren dat Quaden Bayles, die aan dwerggroei lijdt, geen 9 is, maar 18.

Wat een leugen is, want hij is wel degelijk 9 (wie dat niet gelooft, moet zelf maar even Google kopen).

Maar dat er bullshit over de leeftijd van zo’n ventje wordt verkondigd, betekent niet dat er vervolgens helemaal geen vraagtekens meer bij het verhaal van de moeder mogen worden gezet.

Want de moeder is niet alleen de moeder van een gepest ventje, ze is ook de moeder die op een Australische website waarop acteurs en actrices zich presenteren over haar zoontje schrijft: “A superstar in the making! A natural born entertainer with a big bright future ahead”.

Verder dan “unpaid speaking roles” is hij nog niet gekomen, maar het zou zomaar kunnen dat daar nu opeens verandering in komt.

Ben ik dan cynisch?

Nou, ik ben cynisch over álle ouders van 9-jarigen die hun kind aanbieden aan de entertainmentindustrie.

Eerder, toen hij 4 was, liet de moeder van Quaden hem al campagne voeren om de bekendheid van de gevolgen van dwerggroei te vergroten. Nee, I kid you not.

Ze weet de media wel te vinden, bedoel ik.

Verder roept de moeder nu, nu media uit de hele wereld op haar duiken, andere ouders op hun kinderen beter op te voeden. “Neem jullie verantwoordelijkheid en voed jullie kinderen deftig op.”

Nou ben ik zelf vrij netjes opgevoed, maar er waren ook dingen die mijn moeder me niet leerde. Zoals dit:

Dit betekent natuurlijk niet dat Quaden Bayles niet gepest wordt. Ik neem zonder meer aan dat dat wel degelijk gebeurt. Iederéén die afwijkt van de norm wordt gepest, dus een Aboriginal met dwerggroei vast als één van de eersten.

Het betekent ook niet dat Quaden Bayles geen zelfmoord wilde plegen. Ik weet wel dat zijn moeder hem in de auto filmde toen hij dat zei.

Pesten is stom en kan tot zelfmoord leiden.

Geen kwaad woord van mij over Quaden Bayles!

Maar mijn gezonde boerenverstand (en dat van mijn tipgever) vindt wél iets van die moeder.

Daarom ben ik erg benieuwd naar de reactie van de schooldirecteur onder wiens verantwoordelijkheid dit allemaal plaatshad.

Hoe erg was het? Wat heeft hij er tegen gedaan? Wat gaat hij nog doen? Enne… op welke school zit Quaden Bayles eigenlijk?

Ik zoek féiten.

Maar feiten zullen jou jeuken natuurlijk. Voor jou telt het beeld, niet de waarheid.

Dus terwijl ik nog even ga zoeken naar tv-beelden van interviews met die schooldirecteur, wens ik jou succes met het verder whitewashen van Imanuelle.

Ouwe Jan Driessen van me ;-)

Groet,

JanD

Het dagelijkse ‘Briefje van Jan’ wordt mogelijk gemaakt door vaste maandelijkse donaties via Back me en incidentele giften via Bunq me.

Bol.com Algemeen