Politiek

Duurzaamheidhoogleraar/Urgenda-oprichter Jan Rotmans pleegt karaktermoord op Ronald Plasterk

22-02-2020 14:40

Naast belangwekkend onderzoek naar kanker gooit oud-PvdA minister Ronald Plasterk tegenwoordig ook thruthbombs op dat dekselse Twitter. Brexit en Guy Verhofstadt, reclames op de NPO, het palet is breed. Zo beschouwde Plasterk afgelopen week de energiestransitie. Warmtepompen, windmolens, Tesla’s, kerncentrales, niets bleef onbesproken. U moet maar even door zijn timeline scrollen. Dat kan natuurlijk niet lang goed gaan. Want een dissidente mening in Nederland Kabouterland dient ogenblikkelijk te worden afgestraft. Enter hoogleraar transitiekunde en duurzaamheid én Urgenda-oprichter Jan Rotmans.

Rotmans is medeoprichter en erevoorzitter van actiegroep Urgenda, de club die succes op succes boekt met financiële hulp van de Goede Doelen Loterijen. Enfin, het hele Urgenda-dossier leest u hier. Wanneer een man van naam en faam als Ronald Plasterk dan wat vraagtekens bij je duurzaamheidsagenda plaatst, is dat natuurlijk onacceptabel. Dan moet je kapot.

Feitenvrij, opruiend, FvD, PVV en populisten. Alleen de termen racisme en discriminatie ontbreken nog maar verder is de Ronald-Plasterk-is-een fascist-bingokaart wel vol.

Woorden doen ertoe, nietwaar?