Opinie

Goedemorgen Amsterdammer, u betaalde in 2020 reeds 7 miljoen subsidie aan ‘activiteiten’ voor illegalen

24-02-2020 11:22

Hee hallo hardwerkende Amsterdamse ondernemer/loonslaaf die ook dit jaar weer heel veel meer gemeentelijke belastingen moest betalen om nog maar te zwijgen over die elk jaar weer hogere ozb. Leuk dat u vandaag weer hard aan het werk gaat om straks bijna de helft te kunnen afdragen aan de staat. Alvast veel dank!

Weet u wie vandaag niet hard gaan werken? Illegalen in Amsterdam. Ten eerste mogen die niet werken en ten tweede krijgen ze toch al heel veel gratis, zoals vastgoed (ja, u noemt dat kraken maar de GroenLinks-wethouder noemt dat gewoon ‘beleid’), bed/bad/brood en natuurlijk gesubsidieerde activiteiten. Veel, heel veel activiteiten. Zoals: yoga, mantra’s zingen, EHBO-cursus (wel zo handig voor in het kraakpand), toekomstoriëntatie (lol), ondernemerschap (ironisch wel, een gesubsidieerde cursus ‘ondernemerschap’) en woonbegeleiding (voor krakers, lol). Vreemd genoeg ontbreekt de traditionele Amsterdamse subsidiecursus hoofddoekjesvouwen, maar dit terzijde.

Wat al deze activiteiten voor illegalen kosten? Alleen in 2020 (om precies te zijn de eerste 6 weken van dit jaar) al 7 miljoen euro. In 2019 betaalde u ook al 9 miljoen euro voor deze activiteitenbegeleiding voor mensen die volgens de wet niet eens in Nederland, laat staan in Amsterdam, horen te zijn (hence the name ‘illegaal’). En al dat geld uit die grote GroenLinkse-D66-subsidiekraan komt, uiteraard, terecht bij vriendjes en vriendinnetjes van GroenLinkse en D66-bestuurders die, net als de GroenLinkse en D66-bestuurders zelf, enorm deugen. En dus een handeltje hebben in de steeds maar verder uitbreidende illegalenzieligheids- en hulpverleningsindustrie. Een beetje wat PvdA’ers ook tientallen jaren gedaan hebben zeg maar: een industrie voor ‘slachtoffers’ optuigen zodat andere PvdA’ers daar weer lekker solidair van kunnen profiteren door steeds meer subsidie in de eigen portemonnee te zuigen (en dat schaamteloos ‘ondernemen’ noemen. Zie ook: ‘cultureel ondernemen’, ‘maatschappelijk ondernemen’, etc.) Enfin, nu weet u ook gelijk waarom zoveel mensen in Amsterdam links stemmen, namelijk omdat ze er zelf rijk van worden (zie ook: klimaatindustrie, duurzaam ‘ondernemen’, etc.)

Maar, kan het niet zo zijn dat Amsterdam verder geen problemen meer heeft en dat daarom al het geld gerust naar het vermaken en pamperen van wetsovertredende ‘illegalen’ kan? Is het bijvoorbeeld niet zo dat alles in Amsterdam in topconditie is en geen enkele infrastructurele organisatie nog geld nodig heeft?

Nee, dat is niet zo.

Sterker nog, Amsterdam is een (letterlijk) op instorten staande chaotische puinhoop die onder druk staat door zware georganiseerde criminaliteit. Om maar eens een topje van de mammoetijsberg voor de boeg van de Titanic te duwen. Er is werkelijk niets in Amsterdam te vinden dat niet in crisis verkeert. Van de ICT in de Stopera (Windows 95 7 met outdated patches, wagenwijd open voor hacks en virussen), tot instortende bruggen, kades en tunnels, via onderbemensdemande politie en brandweer tot failliete ziekenhuizen en een in alle voegen krakend onderwijs, om nog maar te zwijgen over steeds groter wordende stroomtekorten, een door falend beleid niet meer werkende afvalverbrandingscentrale inclusief miljoenenschuld tot en met een inmiddels Top 60.000 van minderjarige draaideurcriminelende terreurjeugd. Jeugdzorg iemand? Drugsproblematiek iemand? Radicalisering iemand? Woningmarkt iemand? Files iemand? OV-systeem iemand?

Ad infinitum.

Amsterdam onder GroenLinks-D66-PvdA is puur communisme. Amsterdam, zo ziet een maatschappij er uit die doelbewust wordt ondermijnd door gestaalde anti-kapitalisten die de totale vernietiging van markt- en kapitaalstructuren als enig doel hebben. Dit is hoe een communistische dystopie vorm krijgt, hoe een goed georganiseerde maatschappij omver wordt gegooid. Tactiek van verschroeide aarde en chaos. En de Amsterdammer betaalt er aan mee. Feitelijk betaalt u als Amsterdammer dus doodleuk voor uw eigen ondergang.

Feitelijk ben je als Amsterdammer beter af als illegale krakende dakloze dan als werkende en belastingbetalende burger. Feitelijk ben je de lul, en goed ook, als je in Amsterdam woont, al helemaal als woningbezitter of, oh horror, ondernemer.

Maar wie daar wat van zegt is aan het ‘ophitsen’ en ‘mensen tegen elkaar aan het opzetten’.* In die lieve stad van hoop vol lieve mensen. Die open inrichting als hoofdstad van Bananenrepubliek Nederland.