Politiek

Tweede Zeeuws Statenlid van FvD stapt op: Robert Koevoets begint ook eigen fractie

24-02-2020 18:39

Thierry Baudet (FvD) tijdens een plenair debat in de Tweede Kamer. ANP BART MAAT

Statenlid Robert Koevoets van Forum voor Democratie (FvD) stapt uit de fractie en zegt zijn lidmaatschap van die partij op. Koevoets voelt zich niet langer thuis bij de partij. Met het vertrek van Koevoets verliest Forum voor Democratie in Zeeland een tweede Statenlid in een jaar tijd. Koevoets gaat verder als eenmansfractie. Dat meldt Omroep Zeeland. Eerder stapte het Zeeuwse FvD-Statenlid Robert Brunke al op.

Lees ook – Zeeuws FvD Statenlid Robert Brunke begint voor zichzelf

“Enkele jaren geleden heb ik mij met enthousiasme aangesloten bij wat ik zag als een jonge en verfrissende democratische beweging”, zegt Koevoets tegen de regionale omroep.. Maar hij herkende zich de laatste tijd steeds minder in de organisatie van de partij, “de manier waarop er met mensen wordt omgegaan en de wijze waarop de publieke aandacht wordt gezocht via Twitter.”

Forum voor Democratie heeft nu nog drie zetels in Provinciale Staten, en zijn ze niet langer de derde grootste partij, maar de vijfde. Vlak na de Statenverkiezingen was de partij samen met de SGP nog de tweede grootste fractie in Provinciale Staten.

Lees ook – Chris Aalberts bij de FvD-ledenborrel in Terneuzen: ‘Thierry Baudet is onze redder’