Nieuws

BRIEFJE VAN JAN – Aan Natalie Righton

25-02-2020 09:31

Beste Natalie,

Je bent wat stil.

Zondag zette je in het Staatsomroep-programma Buitenhof Forum voor Democratie-voorman Thierry Baudet weg als een racist.

Je leidde een vraag aan Henk Otten in met: “Thierry Baudet baarde deze week in de Tweede Kamer opzien door te zeggen dat hij denkt dat de EU een vooropgezet plan heeft om het blanke Europese ras te vervangen door Afrikaanse migranten”.

Dat was evident een slechte samenvatting van wat Thierry Baudet vorige week in de Tweede Kamer had gezegd.

Wist jij ook wel.

Maar blijkbaar vond je het bij je voorbereiding van je debuut als presentatrice niet nodig om die fout op je vragenlijstje te herstellen.

Als je Baudet een oor kunt aannaaien, moet je de kans pakken natuurlijk.

Goed voor de kijkcijfers.

Studentenleven

En bij je eerstvolgende bezoek aan de redactie van je eigenlijke werkgever, de Volkskrant, zal columnist Bert Wagendorp een staande ovatie voor je aanrichten. Over de racist en aanrandingsapologeet Jesse Klaver hoor je Bert niet, maar als hij Baudet een bruin hemd kan aantrekken, is hij desnoods bereid om in het weekend over te werken.

Nu moet jij maar hopen dat de nieuwe Volkert nog even wacht.

Want je moet er toch niet aan denken dat die straks een briefje achterlaat op het levenloze lichaam van Thierry Baudet waarin hij verwijst naar het ‘gerenommeerde programma Buitenhof’ en jou de rol van inspirator toebedeelt.

Of mag ik dat niet zeggen?

Ben ik dan de schoft?

Anders roep je vandaag even dat je bedreigd wordt door de Baudetiers.

Dader wordt slachtoffer, dat zou het plaatje helemaal compleet maken.

Groet, ook aan Bert!

JanD

Het dagelijkse ‘Briefje van Jan’ wordt mogelijk gemaakt door vaste maandelijkse donaties via Back me en incidentele giften via Bunq me.