Nieuws

BRIEFJE VAN JAN – Aan Robert Oey

26-02-2020 09:31

Beste meneer Halsema,

Volgens uw advocaat Peter Plasman heeft u pas een dag voor de strafzitting wegens verboden wapenbezit besloten de schikking van het Openbaar Ministerie te accepteren.

Blijkbaar had u er tweeënhalve maand voor nodig om tot die beslissing te komen.

LOL.

U bespaart nu wel uw vrouw, de burgemeester van Amsterdam, een volgende afgang: dat de toestanden in haar gezin met dat wapenarsenaal op de zolder van de ambtswoning en dat joch dat ‘gewapend’ op inbraaktocht gaat vandaag in een openbare rechtszitting worden besproken.

Er zal wat gestampvoet van Hare Halsema aan vooraf zijn gegaan, zeg.

En nu moet u 40 uur schoffelen en heeft u ‘een strafblad’.

Zo’n registratie in het Justitieel Documentatie Systeem betekent dat u de kans loopt dat u tot bepaalde landen de toegang wordt geweigerd. En een Verklaring omtrent gedrag (VOG) krijgt u voorlopig ook even niet, waardoor u niet kunt gaan werken als bijvoorbeeld advocaat of docent.

Vooral dat eerste is lastig, want u reist nogal graag. (Héén dan, want op het hoogtepunt van de crisis rond úw wapen was u niet van plan naar huis te komen om uw vrouw en kind te steunen)

Dat u bepaalde banen wel kunt schudden, zal u ongetwijfeld worst wezen. Van die 11.427,98 euro die het gezinshoofd maandelijks krijgt bijgeschreven (exclusief 8 procent vakantiegeld, 9,8 procent eindejaarstoelage en 386,74 euro vaste onkostenvergoeding per maand) kunt u gewoon lekker blijven hobbyen als ‘documentairemaker’.

En heeft u alle tijd voor andere echtelijke verplichtingen…

Groet,

JanD

PS. Weet u wie net zo’n arrogant piece of shit is als de Hare?

 

Het dagelijkse ‘Briefje van Jan’ wordt mogelijk gemaakt door vaste maandelijkse donaties via Back me en incidentele giften via Bunq me.

Bol.com Algemeen