Opinie

Amsterdamse agenten voortaan ‘bewust’ van ‘etnisch profileren’ dankzij virtual reality

27-02-2020 00:17

Weet je wat ze in de door haldol-links bestuurde communistische heilstaat Clownstown Lieve Stad van Hoop niet hebben op straat? Voldoende politie.

En weet je wat die te weinige politie op straat beslist niet mag in Pyongyang aan de Amstel? Handhaven.

Dus wat hebben ze in het GroenLinks-openluchtgesticht Amsterdam altijd wel voldoende? Criminaliteit!

Maar daar gaan ze nu echt iets aan doen, prioriteitsgericht als het stadsbestuur is.

Gelukkig maken ze in Amsterdam dan weer wel werk van ‘etnisch profileren’, want als er al agenten zijn en als die al eens wat doen, dan is het vaak alsnog niet goed want ‘etnisch profileren’ (lees: de politie pakt een dader op en die dader blijkt geen blanke autochtoon maar een allochtoon want stand van het multiculturele land, zie Opsporing Verzocht, mag dus niet hè, past niet in het rigide linkse wensdenkkader, is FOUT).

Daarom worden Amsterdamse agenten binnenkort ‘geconfronteerd met hun eigen vooroordelen’ (ze zijn natuurlijk ook allemaal onbewust racistisch) door middel van virtual reality. Geeft niet wat het kost, is toch belastinggeld en die bruggen en kades kunnen best even wachten, want: etnisch profileren!

Dat u nu trouwens niet denkt van ‘tsjongejongejonge, gaan ze nu eindelijk eens wat aan al dat gemene en kwetsende etnische geprofileer bij de Amsterdamse politie doen?’ want daar zijn ze in De Lieve Stad van Hoop Overal Om Ons Heen al hééééééééééééééééééééééééééél lang mee bezig, etnisch profileren binnen de politie bestrijden. Er werd namelijk heel wat af ge-etnischprofileert bij de Amsterdamse politie (lees: er werd meer dan succesvol gehandhaafd en dat was zó niet Amsterdams dat burgemeester Halsema daar moeite mee had) en daarom werd een genadeloze crackdown op etnisch profileren ingezet. Sindsdien worden Amsterdams agenten (alle 12) geterroriseerd door een ‘ambassadeur die werkt aan bewustwording onder collega’s’ (je zou voor minder je Walther ontzekeren) en neemt ‘de driehoek samen met agenten deel aan gesprekken met jongeren en jongerenwerkers in Nieuw-West’ (Amsterdams handhaven ten voeten uit: thee drinken).

Ook kwam er een etnisch-profileren-app (LOL), maar dat was uiteraard een ideetje van D66, die eigenlijk nooit veel verder komt dan ‘een app ontwikkelen’ en verder braaf doen wat GroenLinks vindt. Die app werkt nog niet zo goed (lol), althans, er moest met die app minder worden ge-etnisch profileerd maar, heel gek, ook mét app wordt er evenveel etnisch geprofileerd. En omdat die app totaal niet werkt maar wel veel geld kost…wordt het gebruik van die app binnenkort ‘nog breder ingezet’ (lol). (Wij verzinnen dit dus echt niet, het staat er gewoon.) Ohja en er is een ‘lesprogramma’ dat ‘etnisch profileren moet tegengaan’ (lol).

Right. Ze hebben nog mazzel dat geen hoofddoekjes hoeven te gaan vouwen.

Dat het etnisch profileren bij de politie niet afneemt komt natuurlijk doordat etnisch profileren in een multi-etnische multicriminele stad gewoon heel goed werkt en elke agent uit ervaring weet dat Marokkaanse jongens op scooters of groepjes pleinhang-Roemenen waarschijnlijk ietsjes meer kans hebben verdachte te zijn van een misdrijf dan blonde vrouwen of van die bescheten blanke bakfietsgymnasiumkroost of burgemeesterskindjes met een nepvuurwapen. Een verboden nepvuurwapen. Van pappa.

Maarja, realisme en werkelijkheid: toen niet, nu niet, nooit niet dat zulks gaat passen in het dwaalwensdroomwereldje van GroenLinks en de rest van drugsgebruikend krakend yoga-Amsterdam dat graag ”’vrijheid”’ viert .

Daarom mag er trouwens ook niet preventief worden gefouilleerd in Amsterdam, want dat zou meteen ontzettend realistisch en succesvol zijn qua ‘jongens’ en ‘tieners’ oppakken met vuurwapens en kapmessen op zak dus dat is automatisch ook weer etnisch profileren.

De wet handhaven in Amsterdam: mag niet hè?

Kun je wel gaan zeiken over minderjarigen die elkaar met messen afslachten en liquidaties op klaarlichte dag op straat maar hee, er wordt tenminste niet etnisch geprofileerd en het is nou eenmaal veel leuker creperen en sterven op het natte asfalt als er niet etnisch wordt geprofileerd. Doodgaan op de battlegrounds van de GroenLinks-cultuuroorlog is best wel eervol moeten de nabestaanden dan maar denken.

Goed. Tot zover.

En dan nu: een gezellig stukje bewustwording en geconfronteerd worden door virtual reality! Is weer eens wat anders dan een iftar en het houdt de politie tenminste van straat. Wel zo rustig ook voor die hard werkende jongens van de georganiseerde misdaad.