Nieuws

BRIEFJE VAN JAN – Aan Ankie Broekers-Knol

02-03-2020 09:31

KokenKoken

Beste mevrouw Broekers,

Vroeger had je op elke verjaardag wel een ome Kees.

Ome Kees was een oudere, wat verwarde man die er wel bij hoorde, maar waar niemand graag naast wilde zitten. Hij praatte veel, nogal onsamenhangend en doorgaans onzin.

Ome Kees heet tegenwoordig Ankie Broekers-Knol.

Het verschil tussen ome Kees en u, is dat ome Kees uiteindelijk niemand kwaad deed.

Dat kunnen we van u helaas niet zeggen.

Vandaag onthult NRC Handelsblad dat u dit jaar zeker 53 miljoen euro éxtra boetes moet betalen aan asielzoekers die u niet snel genoeg door de procedure loodst. In november bezwoer u de Tweede Kamer nog dat de Immigratie- en Naturalisatiedienst dit jaar 17 miljoen euro aan boetes moest uitkeren, nu blijkt dat zeker 70 miljoen te worden.

Aangezien de boete maximaal 15.000 euro per asielzoeker bedraagt, betekent dat dus dat u niet minimaal 1133 asielzoekers te traag beoordeelt, maar 4.666 asielzoekers.

En het blijft niet bij die boetes, hè?

Daar komen nog juridische kosten bij en de kosten voor onder veel meer huisvesting, zorg, kleurentelevisies en vloerverwarming.

Wie het zo op een rijtje ziet staan, drie maanden nadat u nog over 17 miljoen euro sprak, vraagt zich af: kan de stameloma dan helemaal níks?

Nou, u kunt wel degelijk wat.

Althans: volgens de Turkse minister van Buitenlandse Zaken Yavuz Selim Kiran.

Die twitterde op 27 februari immers dat hij u had ontmoet op zijn ministerie. En dat u had afgesproken om de samenwerking met betrekking tot vluchtelingenkwesties tussen Turkije en Europa en het algemeen en Nederland in het bijzonder te verbeteren.

Dezelfde avond nog stuurde dictator Erdogan de eerste duizenden Syriërs richting Europese Unie.

Inmiddels zouden zo’n 75.000 nieuwe asielzoekers onderweg zijn naar de EU- landen met de meest lucratieve sociale voorzieningen en de minst daadkrachtige overheid.

Tante Ankie wordt bedankt!

Groet,

JanD

Het dagelijkse ‘Briefje van Jan’ wordt mogelijk gemaakt door vaste maandelijkse donaties via Back me en incidentele giften via Bunq me.

 

Bol.com Algemeen