Nieuws

BRIEFJE VAN JAN – Aan Dilan Yesulgöz

03-03-2020 09:31

 

Sieraden en accessoires - NLSieraden en accessoires - NL

Hoi Kakelkip,

En daar lig je.

Op het ruggetje.

Pootjes omhoog.

Snaveltje toe.

Geofferd op het hakblok van de voor VVD’ers uiterst belangrijke parlementair verslaggever Wouter de Winther van De Telegraaf.

In zijn column van vandaag legt De Winther haarfijn uit hoe jij persoonlijk probeerde om CDA-minister Ferd Grapperhaus van Justitie en Veiligheid te naaien.

Hoe je jezelf aan tafel had geluld bij het Staatsomroep-programma Op1.

Hoe je daar goede sier wilde gaan maken met stoere praat over het in de gaten houden van Syrië-gangers na hun gevangenschap en zelfs over het preventief opsluiten van die lui.

En hoe je geregeld had dat De Telegraaf alvast met VVD-minister Sander Dekker van Rechtsbescherming (nog zo eentje van veel gekakel, weinig ei) kon bellen voor een instemmend citaatje. Zodat de ‘echte’ Justitie-minister, Grapperhaus, uit de krant kon vernemen hoe krachtdadig de grootste coalitiegenoot opeens terroristen zou gaan aanpakken.

Het gebeurt dagelijks, dit soort een-tweetjes tussen media en politiek.

 

Maar het gebeurt zelden dat gezaghebbende journalisten van gezaghebbende kranten naam en toenaam onthullen van de rat in kwestie.

Dat doen ze alleen als ze weten dat de rol van de betrokken politici binnenkort is uitgespeeld.

Dat Wouter de Winther jou in zijn dodelijk vernietigende column omschrijft als “iemand van wie de partijtop hoge verwachtingen heeft”, is dan ook maar op één manier uit te leggen: als een doodskus.

Het is Wouters manier om de partijtop duidelijk te maken dat het tijd is voor vers bloed. Dan die Benthe maar een tijdje…

Blijkbaar ben jij ook voor Wouter uiteindelijk te plat en ordinair.

En dacht hij “ik pik het niet meer!” en koos hij voor “keihard aanpakken!”.

Het werd eens tijd ook. Met je peperdure klimaatakkoord. En je spotgoedkope praatjes over terroristen en ander door jouw partij verwelkomd tuig.

ok doei

Groet,

JanD

PS. Het was trouwens ook een majestueuze afgang toen, bij Op1.

Het dagelijkse ‘Briefje van Jan’ wordt mogelijk gemaakt door vaste maandelijkse donaties via Back me en incidentele giften via Bunq me.

Bol.com Algemeen