Politiek Buitenland

Coronavirus bereikt EU in Brussel, met dank aan uit Italië teruggekeerde EU-ambtenaar

04-03-2020 13:00

Het nieuwe coronavirus is ook doorgedrongen tot de EU-instellingen in Brussel. Een woordvoerder van de Europese Commissie laat weten dat er een besmettingsgeval is bevestigd.

Het gaat volgens de nieuwssite Euractiv om een man die werkt bij het Europese Defensieagentschap. Hij was vorige week uit Italië teruggekeerd. Het agentschap annuleert uit voorzorg alle geplande bijeenkomsten in zijn kantoor tot 13 maart. Medewerkers laten tot die tijd tijd ook vergaderingen buiten de deur schieten, zo staat volgens Euractiv in een interne mail.

De Europese instellingen namen deze week al maatregelen. Zo sluit het Europees Parlement in Brussel drie weken lang zijn deuren voor bezoek van buiten. Er worden geen hoorzittingen, recepties, seminars, ontmoetingen met lobbyisten of groepsevenementen gehouden. De Europarlementariërs blijven wel gewoon aan het werk.

EU-commissaris Frans Timmermans zou woensdag in het parlement zijn klimaatwet bespreken met honderden burgemeesters en jongeren, maar dat evenement is verplaatst naar internet. Hij beantwoordt op sociale media vragen over het klimaatpact dat hij met burgers wil sluiten.

Anp