Nieuws

BRIEFJE VAN JAN – Aan Rob ntmmdi Jetten

06-03-2020 09:31

Robbie!

Ben ik weer.

Even terugkomen op vorig jaar maart.

Gökmen Tanis had in en bij een Utrechtse tram vier Nederlanders vermoord.

Gisteren hoorde hij de strafeis: levenslang.

Ik citeer de Volkskrant.

“Dat T. een terroristisch oogmerk had met zijn daad is bewezen, vindt het Openbaar Ministerie. Het doel van een dergelijk misdrijf moet zijn om ten minste een deel van de bevolking ernstige vrees aan te jagen, of de overheid te dwingen haar beleid aan te passen. ‘Het maken van willekeurige slachtoffers is een geëigend middel om vrees aan te jagen.’

Volgens het OM ging het T. ‘om het maken van zo veel mogelijk slachtoffers die niet-moslims zijn.’ Slachtoffers met een moslimuiterlijk ontzag hij, zegt de officier van justitie. Buiten de tram keek hij bijvoorbeeld een automobilist met een hoofddoek aan maar hij schoot niet op haar.

T. slaakte meerdere keren de strijdkreet Allahu Akbar uit tijdens het schieten. Op een brief die hij achterliet in de vluchtauto stond geschreven: ‘Ik doe dit voor mijn geloof.’ Ook op de geluidsdemper had T. een dergelijke boodschap geschreven. Tijdens een ondervraging op 22 maart zei hij tegen de rechter-commissaris: ‘Ik laat niemand met ons geloof spotten. Ik wilde laten zien dat jullie niet van diamant zijn, en wij niet van zand’.”

En wat zei Rob Jetten, de leider van D66, op de avond na de aanslag, tegen PVV-leider Geert Wilders?

“Wat daar in Utrecht is gebeurd, dat heeft níets te maken met de islam.” De bekende ntmmdi-bezwering.

Kijk maar:

Nou heb ik een eenvoudige vraag aan je.

Zou je niet eens ‘sorry’ zeggen?

Tegen Wilders.

Tegen de nabestaanden en andere slachtoffers.

Tegen de omstanders, die Allah’s soldaat tekeer zagen gaan.

Tegen iedereen wiens volkomen terechte zorgen over de uitwassen van dat geloof telkens worden weggezet als ‘islamofobie’.

Gewoon: “Sorry.”

Of, nog beter: “Sorry dat ik besta.”

Groet,

JanD

Proletarisch lezen van het dagelijkse ‘Briefje van Jan’ is toegestaan. Maar vaste maandelijkse donaties (Back me) en/of incidentele giften (Bunq me) worden zeer gewaardeerd.

Bol.com Algemeen