Politiek

Alle scholen vanaf maandag dicht vanwege coronavirus tot 6 april

15-03-2020 16:35

Alle scholen en de kinderopvang gaan van maandag tot en met 6 april dicht. Wel wordt opvang geregeld voor kinderen van mensen die in cruciale sectoren werken, bijvoorbeeld in de gezondheidszorg of bij hulpdiensten. Dat heeft onderwijsminister Arie Slob bekendgemaakt. De horeca is vanaf zondag 18.00 uur dicht tot en met 6 april. Ook allerlei andere gelegenheden zoals coffeeshops en sauna’s moeten de deuren sluiten.

Lees ook – Mark Rutte spreekt maandag om 19.00 uur de natie toe op NPO en RTL over het coronavirus

Volgens de bewindsman is veel onderwijzend personeel al uitgevallen, omdat mensen ook met lichte klachten thuis moeten blijven. Het is daardoor voor scholen niet langer mogelijk onderwijs te blijven verzorgen. Ook spelen grote zorgen die leven bij onder anderen ouders en leerkrachten een rol bij het besluit.

Onderwijzend personeel dat niet ziek is, wordt de komende weken wel op het werk verwacht, zegt Slob. Zij zijn volgens hem hard nodig om kinderen op te vangen van bijvoorbeeld zorgmedewerkers. Ook moeten zij gaan zorgen voor online onderwijs voor kinderen die thuis komen te zitten.

Daarbij ligt de prioriteit bij eindexamenleerlingen, zegt Slob. Zij krijgen daar in de komende week nadere informatie over.

Update 18.24 – Voedselbezorging gaat wel door

Bedrijven die voedsel aan huis bezorgen blijven wel open. Dat meldt RTL Nieuws.