Media & TV

Toch al zo hinderlijke BN’ers nu nóg hinderlijker: massaal woest op niet gesloten horeca

15-03-2020 13:08

© Pixabay / TPO

Veel ‘acteurs’, ‘cabaretiers’ en ‘zangers’ maken zich op sociale media heel boos over het coronabeleid van het kabinet. Zij snappen dat theaters de deuren hebben moeten sluiten en dat grote evenementen zijn afgelast om de verspreiding van het virus te voorkomen. Maar zij snappen niet dat ondertussen Nederlanders nog wel massaal kunnen stappen in cafés en dat de scholen openblijven.

“Ik heb er alle begrip voor dat onze optredens, ook die in Nederland, voor de komende weken zijn geannuleerd”, schrijft Tröckener Kecks-voorman Rick de Leeuw. “Wel is het dan bizar om te constateren dat een week later de cafés in Nederland nog steeds altijd geopend zijn, waardoor onze bijdrage aan de oplossing compleet wordt geridiculiseerd. Of is er wetenschappelijke consensus dat het virus zich alleen bij concerten verspreidt en niet bij cafébezoek?”

Ook ‘schrijver’ Özcan Akyol constateert dat het “uitgaansplein voor onze deur vol dronken mensen stond. Sommige cafés puilden uit. Ik heb niet de indruk dat iedereen de ernst van de situatie begrijpt. Als mensen hun verantwoordelijkheid niet nemen, moet de overheid duidelijker sturen, me dunkt.”

Ook ‘actrices’ Halina Reijn en Georgina Verbaan en ‘NPO-coryfeeën’ [lol, red.] Wouter van der Goes en Dominique van der Heyde delen soortgelijke boodschappen.

Tim Hofman (een ‘presentator’) roept zijn veelal jonge volgers ook op om zoveel mogelijk thuis te blijven en niet de kroeg in te gaan. “Noem me gekke Henkie, maar als we levens kunnen redden dan is dat winst. Dat kan alleen als we elkaar niet de hele tijd opzoeken”, zegt hij op Instagram.

Verder maken veel BN’ers zich boos over het niet sluiten van de scholen door de overheid. “Het gebeurt niet vaak dat ik Kees van der Staaij retweet, maar dit keer met liefde”, stelt ‘cabaretier’ Claudia de Breij over een bericht waarin de SGP-leider samen met PvdA-leider Lodewijk Asscher oproept tot actie van het kabinet.

Er is veel onbegrip over het feit dat docenten en scholieren zich met veel meer dan honderd mensen in één schoolgebouw moeten blijven bevinden. De overheid heeft verder alle evenementen met meer dan honderd mensen afgelast.

‘Orakel’ Peter R. de Vries laat zondag via Twitter weten dat hij altijd al gelijk heeft gehad. “Het Corona-virus bevestigt mijn stelling dat de grote aandacht voor misdaad in de media eigenlijk een bewijs was dat het supergoed ging met ons land: geen oorlogen, natuurrampen, watersnood, burgeroorlogen of…epidemieën. Misdaad is nu vrijwel uit het nieuws verdwenen”, aldus de misdaadverslaggever die zich onlangs als ‘expert’ exclusief aan RTL verbond.

Anp/TPO

Lees ook: BRIEFJE VAN JAN – Aan Victor Reinier