Media & TV

Wat een hartverwarmend gebaar: hinderlijke BN’ers zeggen eensgezind ‘samen staan we sterk’

15-03-2020 20:46

De bekende Nederlanders proberen hun volgers op sociale media zondag massaal een positief bericht mee te geven nu zeker is dat Nederland voor drie weken zo goed als op slot zit. De schouders eronder en samen staan we sterk, zo luidt de boodschap veelal.

“Het zijn absurd grillige tijden”, schrijft Halina Reijn bijvoorbeeld. “Goed dat de overheid ons deze regels oplegt, ondanks dat die voor velen van ons ontwrichtend en enorm complex zijn. Laten we lief zijn voor elkaar en proberen elkaar (met gepaste afstand, zelfs in de supermarkt) te helpen, te beschermen en te ondersteunen. Liefde! Sterkte!”

Ook Jan Smit is blij dat er nu eindelijk duidelijkheid is geschapen door de regering. “Een éénduidige beslissing waar iedereen op zat te wachten”, vindt hij. De zanger vindt dat Nederland alles op alles moet zetten om verdere verspreiding te voorkomen. “Ik wens iedereen de komende tijd heel veel kracht, liefde en sterkte om deze dramatische ontwikkelingen door te komen met z’n allen!”

Kaj Gorgels leeft onder meer mee met alle gedupeerde ondernemers “uit welke branche dan ook”. “Dit is niet alleen jullie probleem! We moeten elkaar allemaal helpen. Ook alle ouders die nu thuis moeten werken, terwijl er gillende kinderen naast je staan, sterkte!” De presentator oppert daarnaast een goed alternatief voor een feest in de kroeg. “SKYPE PARTY’S, we moeten er maar wat van maken.”

De persconferentie waarin minister Slob en minister Bruins de nieuwe maatregelen aankondigden leverde ook hilariteit op bij verschillende BN’ers. Reden was het gebaar waarmee de doventolk het woord ‘hamsteren’ uitbeeldde. “Sorry, maar ‘hamsteren’ in doventaal is dan wel weer grappig”, zegt Jon van Eerd bijvoorbeeld.

Angela Groothuizen kan ondertussen ook lachen om de rijen die vlak voor 18.00 uur ontstonden voor de coffeeshop. “De premier had nog zo gezegd… níet hamsteren! Er staat een enorme rij voor een coffeeshop die ook dicht moet. #hilarisch”, vindt ze.

Anp