Politiek

BRIEFJE VAN JAN – Aan Laura Bromet

18-03-2020 11:37

Bol.com AlgemeenBol.com Algemeen

Beste Laura,

Vijf dagen geleden stemde ook GroenLinks in de Tweede Kamer tegen een motie van ‘rechts’ om de scholen te sluiten vanwege de uitbraak van het corona-virus.

Ik neem aan dat jij, als Kamerlid van GroenLinks, goed hebt afgewogen waarom jij achter het standpunt van GroenLinks stond om de scholen open te houden.

Anders had je wel je best gedaan om GroenLinks anders te laten stemmen.

Toch?

Gisteren maakte je op Twitter duidelijk dat die aanname van mij niet klopt.

Via deze tweet:

 

Mij viel vooral de zin op: “Ik moet zeggen: het dringt nu pas echt tot me door.”

Meen je dat?

Heb je je fractie tegen het sluiten van scholen laten stemmen terwijl je niet helemaal door had welke ramp zich in dit land aan het voltrekken is?

Geruststellende gedachte dat iemand als jij woordvoerder Landbouw, Natuur en Voedsel, Water en Economische Zaken van GroenLinks is. Voor de boeren, bedoel ik…

Maar toch heb ik er respect voor dat je die tweet plaatste.

 

Je hebt in een paar woorden namelijk erkend dat veel Kamerleden ook maar wat doen. Stemvee. Dat jullie beslissingen nemen waarvan jullie de impact op mensen compleet onderschatten. En dat jij oprecht verdrietig kunt worden als je ze wel ziet.

Meer respect voor jou in elk geval dan voor PvdA-leider Lodewijk Asscher.

Die twitterde gisteren lekker populistisch een filmpje waarop hij lachend stond te applaudisseren voor de mensen in de zorg die op dit moment in ook voor hen uiterst gevaarlijke omstandigheden hun werk moeten doen.

Kijk maar:

Het is dezelfde Lodewijk Asscher die als vice-premier in Rutte 2 verantwoordelijk was voor een ongekende kaalslag in de zorg.

Jij bent blijkbaar gewoon maar een mens.

Asscher is een keiharde beroepspoliticus, die desnoods over lijken gaat.

Ook een hardnekkig virus trouwens :-)

Groet,

JanD

Het dagelijkse ‘Briefje van Jan’ wordt mede mogelijk gemaakt door vaste maandelijkse donaties (Back me) en/of incidentele giften (Bunq me). Waarvoor dank! (Kopen bij Bol.com via mijn partnerlink wordt ook gewaardeerd)

Gezondheid