Politiek

Bruno Bruins (VVD) stapt op als minister medische zorg

19-03-2020 17:19

De oververmoeide minister voor Medische Zorg Bruno Bruins (VVD) stapt op. Bruins, die de strijd tegen het coronavirus coördineerde, zakte woensdag in elkaar tijdens een Kamerdebat. Minister van Volksgezondheid Hugo de Jonge (VVD) neemt voorlopig Bruins’ taken over. Eerder op de dag maakte het ministerie bekend dat Bruins voorlopig vanuit huis zou werken. Volgens de NOS is Bruins opgestapt op basis van doktersadvies.

De RVD deelt mede:

“De minister voor Medische Zorg, mr. drs. B.J. Bruins, heeft donderdag 19 maart 2020 Zijne Majesteit de Koning verzocht hem ontslag te verlenen als minister voor Medische Zorg. De Koning heeft dit ontslag, op voordracht van de minister-president, op de meest eervolle wijze verleend, onder dankbetuiging voor de vele en gewichtige diensten door de minister aan hem en het Koninkrijk bewezen.

Zolang niet in de benoeming van een nieuwe minister voor Medische Zorg is voorzien, zal de minister van Volksgezondheid, Welzijn en Sport, H.M. de Jonge, de taken van de minister overnemen.”

Video – Bruno Bruins zakt ineen tijdens debat over coronavirus