Nieuws

BRIEFJE VAN JAN – Aan Jesse Klaver

20-03-2020 10:36

GamesGames

Beste Jesse,

Wáár is GroenLinks nu helemaal mee bezig?

Nee, ik doel niet op jouw optreden in de Tweede Kamer eergisteren.

Dit optreden:

Hoe pijnlijk het ook voor je moet zijn om de boeken in te gaan als ‘de Beul van Bruins’, inhoudelijk had je daar volkomen gelijk over dat ‘vorderingsbesluit’ voor medisch beschermingsmateriaal.

En als iemand op zo’n cruciale post als die van Bruno Bruins zijn werk niet aankan op het moment dat het het hardste nodig is, is het zielig voor de betrokkene, maar voor alle partijen beter dat hij per direct vervangen wordt.

(Kort over die vervanger: als die naar crematies ook van die Pipo de Clown-schoenen draagt, hou ik me stil. Maar ik mag toch hopen van niet. Dus zou ik zeggen: “Even al je kleding aanpassen aan de situatie, pik! Als je je wilt onderscheiden, doe je het maar wat subtieler.”)

Anyway, je bent de Beul van Bruins dus.

En dat moest even.

Het gaat mij dus niet om jou, deze keer.

Het gaat me om die andere GroenLinks-‘ster’.

Die mevrouw in Amsterdam die ziet en hoort dat Amsterdammers massaal samenkomen in parken en speeltuinen (het bakfietsvolk met ‘ouderdienst’) en rond voetbalveldjes (de ‘jongeren’). En die ziet en hoort dat die Amsterdammers schijt hebben aan de oproep van het kabinet om ‘social distancing’ te betrachten én anderhalve meter afstand van elkaar te houden. En die weet dat de uitvaartsector in Amsterdam e.o. de komende maanden dus gouden tijden gaat beleven.

En die Annabel Nanninga, het Monster van de Rede van Forum voor Democratie, gewoon weglacht als die pleit voor een samenscholingsverbod.

Ziehier het bewijs:

“De rechtsstaat moet je vriend zijn”, zegt ze.

En dat gaat dan over het gedogen van ongebreidelde besmetting met het corona-virus.

Rechtsgekkies hebben tegenwoordig Robert Jensen om als blinde sekteleden achteraan te rennen.

Linksgekkies hebben GroenLinks.

Jij bent de leider van GroenLinks.

Grijp in, man.

Punten scoren in het debat, het was in het landsbelang.

Maar Amsterdammers (en daarna ook andere Nederlanders) de dood in laten jagen door je partijgenoot en stil toekijken, dat vind ik onvergeeflijk.

Groet,

JanD

PS. Gisteren had ik een cadeautje voor Rob Jetten. Vandaag een aardigheidje voor jou.

Het dagelijkse ‘Briefje van Jan’ wordt mede mogelijk gemaakt door vaste maandelijkse donaties (Back me) en/of incidentele giften (Bunq me). Waarvoor dank! (Kopen bij Bol.com via mijn partnerlink wordt ook gewaardeerd)

Gezondheid