Buitenland

Eerste coronadoden in Israël, Colombia en Cyprus

22-03-2020 09:36

Israël heeft een eerste dode bevestigd als gevolg van het coronavirus. Het is de 88-jarige Aryeh Even, een overlevende van de Holocaust uit Hongarije, meldde The Jerusalem Post.

Hij werd ongeveer een week geleden in het ziekenhuis opgenomen en in de quarantaineafdeling geplaatst voor coronaviruspatiënten. Hij kwam in een ernstige toestand aan en naar verluidt leed hij aan een aantal onderliggende aandoeningen.

Even woonde in een woonzorgcentrum in Jeruzalem. Zes andere senioren uit hetzelfde centrum hebben ook het coronavirus opgelopen, van wie er één in ernstige toestand in het ziekenhuis ligt.

Israël heeft tot nu toe 883 bevestigde gevallen van het coronavirus en één overlijden gemeld. De Palestijnen hebben 52 gevallen op de bezette Westelijke Jordaanoever en geen enkele in de Gazastrook.

In Colombia is voor het eerst iemand overleden aan het coronavirus, meldden de autoriteiten zaterdag.

Het dodelijke slachtoffer is een 58-jarige man die als taxichauffeur werkte in Cartagena, maakte het Colombiaanse ministerie van Gezondheid bekend.

In het Zuid-Amerikaanse land is bij 196 mensen het coronavirus vastgesteld. Vanaf dinsdag is voor de gehele bevolking 19 dagen lang een verplichte quarantaine van kracht, kondigde president Ivan Duque vrijdag aan.

Cyprus meldde zaterdag zijn eerste dode door het nieuwe coronavirus. Volgens het ministerie van Volksgezondheid betreft het een persoon die al onderliggende gezondheidsproblemen had.

Er zijn geen verdere details bekendgemaakt in de verklaring van het ministerie. Zaterdag rapporteerde Cyprus 84 bevestigde gevallen van het coronavirus in het zuidelijke deel van het eiland.

In de Gazastrook zijn de eerste twee gevallen van besmettingen met het coronavirus geconstateerd. Dat maakten de autoriteiten in Gaza bekend.

Het gaat om twee Palestijnen die naar Pakistan waren gereisd. De twee zijn bij hun terugkeer in quarantaine gehouden en zijn niet in contact geweest met andere bewoners van de Gazastrook.

Anp