Buitenland

Eerste coronadoden in Roemenië, Kosovo en Noord-Macedonië

22-03-2020 17:45

Roemenië en Kosovo hebben voor het eerst melding gemaakt van een sterfgeval als gevolg van het nieuwe coronavirus. In Roemenië was het volgens de autoriteiten een 67-jarige kankerpatiënt die in een terminale fase was. Het land heeft 367 gevallen van het virus vastgesteld. Ook in Kosovo is zondag voor het eerst een coronapatiënt overleden.

Wereldwijd zijn meer dan 13.000 mensen aan het virus bezweken. Het aantal geconstateerde besmettingen overstijgt de 300.000. Meer dan 95.000 patiënten zijn volledig hersteld.

Noord-Macedonië meldt zijn eerste dodelijke slachtoffer als gevolg van het coronavirus. Het betreft een 57-jarige vrouw die zaterdagavond in het ziekenhuis in de noordelijke stad Kumanovo is overleden.

Noord-Macedonië, een land met 2 miljoen inwoners, heeft 114 gevallen geregistreerd van mensen die besmet zijn met het coronavirus.

In Europa zijn, voor zover bekend, meer dan 150.000 mensen besmet met het coronavirus. Europa is op dit moment het continent dat het zwaarst is getroffen met officieel meer dan 7800 doden.

Dat meldt het Franse persbureau AFP op basis van eigen tellingen. In Azië zijn ruim 96.000 gevallen gemeld. Ruim een derde van de Europese infecties is in Italië geregistreerd.

Het werkelijke aantal besmettingen ligt veel hoger. Veel landen testen alleen om te kijken of een opname in het ziekenhuis nodig is.

Anp