In deze tijd van coronapandemie beleven we opnieuw bijbelse gebeurtenissen

22-03-2020 19:11

Verklaringen van joodse bijbelexegeten moeten worden begrepen vanuit de stelling dat God een plan heeft met Zijn schepping. De hand van God zit achter alle gebeurtenissen. Wat dit precies betekent gaat het voorstellingsvermogen van de mens te boven. God wordt gezien als een schaakspeler. De grootste schaakmeester kan vijftien zetten vooruit denken. God denkt een oneindig aantal zetten vooruit. Grondige studie van de Bijbel helpt om achter de verschijnselen de hand van God te zien.

Voor wie niet in God gelooft kunnen de bijbelse inzichten van groot belang zijn. Het gaat om wijsheid waarover al duizenden jaren is nagedacht. De Bijbel biedt ook een moraal die de aarde tot een paradijs zou kunnen maken. Stel bijvoorbeeld dat alle mensen zich zouden houden aan de geboden om niet te stelen, niet te lasteren, geen overspel te plegen, zijn medemensen rechtvaardig te behandelen en zijn ouders te eren.

In deze tijd van de coronapandemie beleven we als het ware opnieuw bijbelse gebeurtenissen. Denk bijvoorbeeld aan de plagen in Egypte die uiteindelijk hebben geleid tot het einde van de slavernij van het joodse volk. Zijn de massa-immigratie, de klimaatcrisis en de coronapandemie ook geen plagen die de mensheid treffen? Wat is het doel van deze plagen? Zal er ook een bevrijding volgen en zo ja, van welke slavernij?

De coronapandemie wordt gezien als een van de vele gebeurtenissen die in razendsnel tempo naar een climax leiden. De climax is de era van de Messias die de mensheid zal verlossen. Die escalatie van ingrijpende gebeurtenissen is begonnen in 1989 met de val van de Berlijnse muur, gevolgd in 1991 met de ondergang van de Sovjetunie en in 2001 9/11. Deze gebeurtenissen waren voordien onvoorstelbaar en werden door niemand voorspeld. Dit geldt evenzeer voor de ontwikkeling van de informatietechnologie en van de wetenschap in het algemeen. In de huidige tijd worden per dag 7000 wetenschappelijke artikelen gepubliceerd. De kennis van de mens is nog nooit zo groot en omvattend geweest. Het gevolg hiervan is dat de mens denkt dat hij God is en dat hij zelf kan beslissen over goed en kwaad. Het moreel relativisme van het postmodernisme is hier een uitwas van. De euthanasiewetgeving en het onvoorstelbaar aantal abortussen tonen aan dat de mens zelf wil beslissen over leven en dood. De mens kan echter niet zelf leven scheppen.

De Amerikaanse rabbijn Mendel Kessin besteedt in de rij van ingrijpende gebeurtenissen die onvermijdelijk tot een climax leiden aandacht aan de komst van Obama en Trump. Volgens Kessin is de Satan stervende en alle tragische gebeurtenissen van de afgelopen decennia zijn zijn laatste stuiptrekkingen. De Messias zal de Satan de genadeklap geven. Obama is een verscholen  moslim. Als kind volgde hij les in een koranschool. Het is onbegrijpelijk hoe Obama, een onopvallende advocaat in Chicago, in korte tijd de presidentsverkiezingen won. De eerste die hij opbelde na zijn inauguratie was de Palestijnse leider Abbas. Obama verklaarde Jeruzalem bezet gebied. Hij maakte het voor Iran opnieuw mogelijk kernwapens te maken. Amerika werd onder deze president steeds machtelozer. Het joodse volk liep een steeds groter gevaar. De Amerikaanse democraten vernietigen de moraal die Amerika groot heeft gemaakt. Dit laatste geldt ook voor de linkse krachten in Europa die na 1968 de joods-christelijke fundamenten van onze beschaving voortdurend hebben ondermijnd. Het afbraak van het gezinsleven en Europa laten overweldigen door volkeren die onze beschaving en ook de joden haten, zijn er de trieste voorbeelden van. Het opnieuw opflakkerende antisemitisme tegen het door God uitverkozen volk moest uiteindelijk tot een ingreep leiden van God.

Achter de komst van Trump zit de hand van God. Trump annuleerde zowat alles wat Obama heeft verwezenlijkt. De Amerikaanse ambassade werd gevestigd in Jeruzalem. Iran ondergaat de felste sancties. Het joodse volk wordt door God beschermd via het beleid van Trump. Tot grote woede van de Satan die zich uit in de felle anti-Trumpcampagne  onder de liberals en de impeachmentprocedure, waarvan nochtans vooraf vaststond dat ze zou mislukken. Dat de Europese Unie eveneens anti-Trump is, bewijst dat de EU een werktuig is in de handen van Satan. Dat Trump zal herkozen worden en dat de EU haar ondergang tegemoet gaat, staat volgens Mendel Kessin vast.

De coronapandemie zal er oorzaak van zijn dat de Europese Unie uiteenvalt. Dat wordt nu al duidelijk doordat de Europese landen hun grenzen sluiten en doordat de EU nauwelijks een beleid kan voeren om tot een gemeenschappelijke strategie te komen. Deze Unie bewijst in deze tijden haar nutteloosheid. De pandemie zal ook een definitief einde maken aan de globalisatie en de industrialisatie. Op die manier zal Gods schepping alsnog worden gered. We zien nu reeds dat het water in Venetië zuiverder wordt en de eenden bouwen nesten in de kanalen.

Het is opvallend dat de oorzaak van de coronapandemie ligt in het atheïstische China. De ernst van de situatie in Italië is te wijten aan de 200.000 Chinese fabrieksarbeiders die daar zogenaamde ‘made in Italy‘-producten maken, wat eveneens een uitwas is van de globalisatie.

De inzichten van de joodse exegeten betekenen dat er hoop is voor de nabije toekomst. De coronaepidemie is natuurlijk vreselijk. We zien tegelijkertijd dat er veel solidariteit is onder de mensen. Het gezins- en familieleven worden hersteld. De natuur bloeit op. De mensen zullen meer aandacht krijgen voor de zinvraag. Na deze pandemie licht een spiritueel tijdperk op aan de horizon. In dit tijdperk zullen we bevrijd zijn van de slavernij van het materialisme, van de sociale media en van de deprimerende eenzaamheid van de hedendaagse mens.