Media & TV

Bonusquote: ‘Ongehoord NL wil gewoon de macht pakken, Arnold Karskens wil invloed en een baantje’

25-03-2020 14:31

“Ongehoord Nederland wil gewoon de macht pakken, laten we eerlijk zijn. Het interesseert ze verder geen reet. Arnold Karskens wil invloed, een baantje. Dat willen die anderen ook. Ze willen een zeteltje in Hilversum en daarom konden ze mij niet gebruiken.

Met Karskens had ik een incompatibilité d’humeur. Ik geloof dat hij mij ook niet zag zitten. Hij heeft me verraden. Na mijn uitspraken over de Holocaust-ontkenners zei hij dat ik uit de kleine kern van ON moest, en toen ik er uit was heeft hij me gewoon een schop gegeven.

Joost Niemöller, waarmee ik bevriend ben, heeft niets meer van zich laten horen. Omdat hij niet tegen Karskens op kan. Ik vrees dat anderen, waarmee ik bevriend was, het ook zwaar krijgen. Hij (Karskens) wil de baas zijn. Je moet don wat hij zegt, ook als het onredelijk is. Dat kan ik dus niet. Ik vind het erg voor Joost. Dat je doet wat Karskens zegt, lijkt me enorm rot.”

Haye van der Heyden hoorde oorspronkelijk bij de oprichters van Ongehoord Nederland (ON), samen met Arnold Karskens en Joost Niemöller. Maar nadat Van der Heyden had gezegd dat zelfs holocaust-ontkenners een podium kunnen krijgen bij ON was hij exit. In Nieuwe Revu (dat bestaat nog) maakt hij tegenover Mark Koster (die bestaat nog) van zijn hart beslist geen moordkuil. Waarvoor hulde en dank.