Nieuws

BRIEFJE VAN JAN – Aan Robbie Jetten

29-03-2020 09:31

Bol.com AlgemeenBol.com Algemeen

Robbie!

De dag is gekomen!

De dag waarop ook D66-partijkrant NRC Handelsblad het door heeft.

Binnenhof-watcher Tom-Jan Meeus had er een paar jaar voor nodig om het te ontdekken, maar nu is het dan toch zover: je bent afgeserveerd. Afgeserveerd omdat je de enige politicus nog bent die tijdens de corona-crisis politiek met een heel kleine ‘p’ bedrijft.

Niet meer alleen door geobsedeerd met Thierry Baudet bezig te zijn (zoals Pechtold dat was met Geert Wilders), maar nu ook door de voorkennis die je als lid van de coalitie hebt te misbruiken voor eigen gewin.

Op zich trouwens tragisch dat die NRC-gast het licht nu pas heeft gezien.

Iederéén die een beetje streetwise is, heeft namelijk vanaf het eerste moment dat-ie jou ziet al door hoe je in elkaar steekt.

Je was het kind dat zijn jongere zusje in elkaar beukte en als het wicht dan éindelijk iets terugdeed naar zijn moeder Yvonne rende en riep: “Mama, Nicole sláát me!”

Je was de basisschoolleerling die halverwege een vraag van de juf al heel fanatiek met zijn vinger omhoog zat om als eerste het antwoord te kunnen geven.

Je was de scholier die na een foutloze repetitie aan de zwakste leerling van de klas, iemand die úren had zitten zwoegen om met geluk een mager zesje te kunnen halen, vroeg: “Ik heb een 10, wat heb jij voor cijfer?”

Je bent de homo die met zijn vriend op vakantie gaat naar een islamitisch land en dan twee vriendinnen meeneemt omdat je niet voor je geaardheid durft uit te komen.

Je bent de politicus die kinderen van partijgenoten misbruikt om op een warm mens te lijken.

Je bent de…

Ach, laat ik ophouden.

Laat ik eens een positieve invalshoek kiezen.

Elke keer als we jou zien, bij Jinek, bij Op1, in de Tweede Kamer, wordt de afkeer van Alexander Pechtold een beetje minder groot.

Een héél klein beetje.

Groet,

JanD

PS. En natuurlijk heb ik weer een topcadeautje voor je gevonden!

Het dagelijkse ‘Briefje van Jan’ wordt mede mogelijk gemaakt door vaste maandelijkse donaties (Back me) en/of incidentele giften (Bunq me). Waarvoor dank! (Kopen bij Bol.com via mijn partnerlink wordt ook gewaardeerd)

Gezondheid