Politiek Buitenland

Duitsland wil Nederlanders aan de grens weren

03-04-2020 13:35

Ook langs de Nederlandse grens moeten in Duitsland strenge eisen worden gesteld aan mensen die het land binnen willen. Dat moet helpen de verspreiding van het nieuwe coronavirus in te dammen. Dit vindt de Duitse minister van Binnenlandse Zaken Horst Seehofer volgens het weekblad Der Spiegel.

Lees ook – Mark Rutte waarschuwt Belgen en Duitsers: Kom met Pasen niet naar Nederland

Duitsland heeft strenge beperkingen afgekondigd voor het inreizen uit Denemarken, Frankrijk, Luxemburg, Oostenrijk en Zwitserland. Dat zou moeten worden uitgebreid naar Nederland, België, Polen en Tsjechië. Seehofer komt volgens Der Spiegel ook met het plan dat iedereen die Duitsland per vliegtuig binnenkomt, twee weken in quarantaine moet.

Der Spiegel meldt dat ‘het coronakabinet’ maandag over de plannen van Seehofer praat. Als die worden uitgevoerd, dienen ook Nederlanders die naar Duitsland gaan “ernstige redenen” te hebben om naar het buurland te reizen. Om België in te komen, moeten Nederlanders al kunnen aantonen dat hun reis noodzakelijk is. Veel kleinere wegen over de Belgische grens zijn inmiddels afgesloten.

Lees ook – België volledig klaar met Nederlanders die de grens willen oversteken

ANP