Business

Drie keer raden wie het meest lijden aan coronastress: millennials

08-04-2020 10:42

Millennials.

Alleenwonende millennials worstelen het meest met thuiswerken als gevolg van de coronacrisis. Zij vertonen meer burn-out gelijkende klachten dan andere leeftijdsgroepen, meldt het FD.

“We leveren deze dagen duidelijk in op onze mentale gezondheid”, zegt GZ-psycholoog Gijs Coppens van zorgplatform OpenUp. Hij is een van de opstellers van het rapport over de impact van corona op werk, dat vandaag wordt gepubliceerd.

Bijna zeventig procent van de werkenden tussen de 18 en 34 jaar ervaart stress en ontevredenheid tijdens het thuiswerken. Een derde klaagt over concentratieproblemen. Deze klachten komen nu dubbel zo vaak voor als onder normale omstandigheden. Zorgwekkend: ze staan bekend als kenmerken van een burn-out. Ter vergelijking: onder de vijftigplussers heeft slechts 15 procent dezer dagen moeite zich te concentreren en ervaart ruim 60 procent stress. De leeftijdsgroep 35-39 jaar zit daartussenin.

Jongeren zijn volgens Coppens op verschillende manieren de dupe van het massale thuisblijven. Ze zijn vaker zzp’er of werken op een tijdelijk contract en verkeren daarmee in grotere financiële onzekerheid.