Binnenland

Extinction Rebellion voert snoeiharde actie: met stoepkrijttekeningen

13-04-2020 16:07

De actiegroep Extinction Rebellion heeft maandag met stoepkrijt een boodschap achtergelaten voor de deur van diverse partijkantoren door het hele land. Met de boodschap ‘we kunnen het niet alleen’ willen de klimaatactivisten de politieke partijen oproepen hun “verantwoordelijkheden omtrent de klimaat- en ecologische crisis niet te vergeten”. Bij onder meer het partijkantoor van de VVD was een boodschap op de stoep geschreven.

Voor de actievoerders van Extinction Rebellion stond vanaf maandag de actieweek de ‘Lenterebellie’ gepland. Volgens de milieubeweging zouden hier duizenden mensen aan meedoen, maar deze actie kon vanwege de coronamaatregelen niet doorgaan. Een aantal actievoerders ging daarom alleen langs de partijkantoren. Ze bezorgden daarbij ook een brief om aandacht te vragen voor de klimaatcrisis.

Volgens Extinction Rebellion raakt het klimaat door de coronacrisis naar de achtergrond en heeft dat grote gevolgen. “Zeespiegelstijging, bosbranden, hittegolven, extreme stormen, droogtes en pandemieën bedreigen gemeenschappen over de hele wereld, en treffen de gezondheid, voedselproductie en het drinkwater van miljoenen mensen.”

Anp