Binnenland

NOS enige msm waarin Soedanese afkomst moordasielzoeker Oss in artikelkop wordt benoemd

22-04-2020 18:15

Dat is wonderlijk: uitgerekend de NOS is het enige MSM dat wél nieuws ziet in het feit dat een asielzoeker uit Soedan de 18-jarige Rik van de Rakt met een mes afslachtte in Oss. En dat dus ook netjes in de kop zet omdat die kop het nieuws maakt of breekt op een site. Het is ook nieuws. Keihard nieuws, en elk ‘journalistiek’ medium dat niet inmiddels een artikel met in de kop een verwijzing naar de asielstatus en/of Soedanese afkomst van deze zoveelste multiculturele verrijking online heeft staan is gewoon AF. Normaal is de NOS altijd als eerste af maar nu dus even niet. Ook wel eens leuk. Ere wie ere toekomt.

De Telegraaf had dinsdag de scoop, zoals gebruikelijk want kwaliteitskrant, daarna had TPO het (dat zijn wij) terwijl de rest van het land nog aan het jaapvandisselen was (behalve het Brabants Dagblad), daarna duurde het uren voordat iemand bij Omroep Brabant doorkreeg dat Oss ook in Brabant ligt en vandaag had Pritt het ook op Geenstijl en als Pritt iets heeft op Geenstijl dan is het ook echt wat want heel erg waar, niets meer aan doen, gaarne inlijsten dat topic, merci.

Uiteraard mogen mensen die alleen NRC, Volkskrant en/of Trouw (allen DPG Media) lezen helemaal NIET weten dat die barbaarse slachtpartij in Oss werd gepleegd door een asielzoeker (uit Heesch, uit Heesch, uit Heesch). Stel je voor dat ‘kwaliteitskranten’ zich met feiten gaan bezighouden! De bedoeling is waarschijnlijk dat keurige courantenlezers gewoon blijven fantaseren dat asielzoekers allemaal lieve apothekers en kaakchirurgen zijn en zo niet dan ook. Nuttige idioten moet je nooit wijzer maken dan ze al zijn.

Ironisch genoeg hebben ze bij NRC en Volkskrant destijds wel oneindig veel aandacht besteed aan boze inwoners van Heesch die, uiteindelijk met succes, protesteerden tegen de komst van een azc. Ironisch, omdat Het Monster van Oss uit Soedan als statushouder woonachtig is in…Heesch.

Kortom, DPG Media (bekend van Donald Duck en Libelle): all quiet on the Western front.

Nu we het toch over DPG Media hebben: bij DPG Media-medium NU.nl vinden ze het alleen nieuwswaardig dat de ‘verdachte van de steekpartij’ eerder betrokken was bij een mishandeling. Dat deze ‘verdachte’ een in Heesch wonende statushouder uit Soedan is mogen Nu.nl-lezers pas weten in alinea driehonderdvierendertig.

Tot slot RTL Nieuws, normaal toch niet één van de meest policor media. Daar is duidelijk wat misgegaan. De URL is namelijk: ‘rik-van-de-rakt-oss-heesch-doodgestoken-statushouders-soedan‘. Iets dergelijks zal dan ook wel de oorspronkelijke kop zijn geweest, maar die werd na 4 minuten veranderd in: Rik (18) uit het niets doodgestoken in Oss, burgemeester vol ongeloof. Misschien dat Unilever boos belde? Die schijnen nogal een vinger in de pap te hebben in Oss. Iets met worsten.