Opinie

Dit is de bedoeling: die spoedwet gaat ons leven tot in de kleinste details bepalen

28-04-2020 19:16

Het is nu bijna een feit, we zijn het kwijt, we zijn het kwijt. Dat er al wekenlang ongrondwettelijke maatregelen van kracht zijn leidt er niet toe dat deze na voortschrijdend inzicht door onze regering heroverwogen worden, welnee. Men past omgekeerd gewoon de wet aan onder het mom van ‘de democratie met terugwerkende kracht herstellen’. Wie trapt daar nu nog in?

Deze spoedwet is de volgende stap in het ‘tijdelijk’ onrechtmatig afnemen van onze burgerrechten zoals dat al gaande is sinds de afschaffing van het referendum. Geen enkele politieke partij is tot nu in staat gebleken ons te beschermen tegen deze voortschrijdende kliklijnendystopie. Op wie kan de burger nog met goed fatsoen zijn stem uitbrengen? Ik zou het niet meer weten.

Inderdaad: 1984 in het kwadraat.

Nu men, behalve 5G per vandaag in Nederland, de 1,5 meter-samenleving wereldwijd planmatig aan het uitrollen is wordt het wel heel duidelijk dat daarin jarenlang slechts plaats zal zijn voor zo’n 30% van de bevolking. De overige 70% staat in wisselende samenstelling maar wel gelijktijdig buitenspel en mag thuis asociaal wegkwijnen: daar is letterlijk immers geen ruimte voor in OV, op het werk, in winkels, openbare ruimte, restaurants, cafe’s, musea enz. enz. Zelfs in de frisse buitenlucht, waar het virus nauwelijks kans heeft, ben je niet veilig voor overijverige agenten en boa’s die maar al te graag kwijlend de exorbitant hoge boetes uitschrijven en onschuldige mensen wegjagen uit parken. Slechts uit angst voor die boetes compleet met strafblad, en dus niet voor het virus, zijn mensen nog geneigd te ‘luisteren’ ( lees: ongrondwettelijk ‘gedwongen’) aan dit idiote verzoek (lees: ‘bevel’) te voldoen.

‘Hoe denkt men ons wijs te maken dat er volgens Rutte ‘een crisis gemanaged’ moet worden terwijl de politici nu op reces zijn?’

We leven in een angstcultuur en dat komt inmiddels steeds minder door het virus en steeds meer door de staatsgreep van het RIVM die heeft plaatsgevonden. In Nieuwsuur gaven Jan Kluytmans (Amphia) en Alex Friedrich (UMCG), twee deskundigen die ook aan het OMT deelnemen, stevige kritiek op de niet-transparante en oncontroleerbare en dus onweerspreekbare, niet-WOB-bare adviezen van het OMT. Eric-Jan Wagenmakers (UVA) zei het zo:

“Op het moment dat je advies geeft en je laat de twijfel bewust weg [uit het rapport] dan ben je eigenlijk al bezig met politiek en niet meer met wetenschap.”

En Roel Coutinho vond dat

“De politiek wegloopt voor de verantwoordelijkheid en zich achter de deskundigen verschuilt.”

Omdat de ‘intelligente lockdown’ onhoudbaar blijkt, mensen hebben namelijk buitenlucht nodig en kunnen prima zelfstandig nadenken, moet er nu snel een spoedwet doorgedrukt worden in debat met een gemankeerd parlement. Dat deze enorme ingreep onlogischerwijze nog net op de valreep moet gebeuren, nu gelijktijdig het aantal besmettingen en IC-opnamen gestaag afneemt en maatregelen ‘versoepeld’ worden moet toch ook te denken geven.

Er moet dus een andere reden voor zijn en die reden is: CONTROLE! De regering geeft eerst een vinger maar rukt vervolgens je hele hand eraf.

Cora van Nieuwenhuizen gaf in WNL op Zondag zo langs haar neus weg een voorbeeld van wat zo’n wet onder andere mogelijk maakt. Er kan dan bepaald worden wie er wel en niet met het OV kunnen reizen zodat mensen niet “zomaar met de trein gaan om iets leuks te gaan doen”. De overheid bepaalt straks dus nog meer dan nu al het geval is wat wel en wat niet ‘essentieel’ is. Je mag dan alleen nog maar met toestemmingsformulieren, tracking-apps en in 2022 (volgens EU agenda) met Bill Gate’s vaccinatietattoo de deur uit op straffe van sociale en economische uitsluiting.

‘We zijn in een Black Mirror China-light variant gemanoeuvreerd’

Dit is de bedoeling: de spoedwet gaat ons leven tot in de kleinste details bepalen: wie mag met het OV en wanneer; verplichte mondkapjes; verplichte vaccinatie; verplichte corona-apps ondanks de kritiek van burgerrechten bewegingen, geen visite, geen etentjes, geen feestjes, enz. Ouderen boven de 50 mogen naar gelang ze ouder zijn steeds minder. Nieuwe relaties beginnen mag ook niet meer en is ook onmogelijk want ja, 1,5 meter hè. Niemand is nog baas in eigen huis als de politie feestjes komt verstoren en verklikte van corona ‘verdachte’ mensen verplicht uit hun eigen huis kan deporteren.

Tandartsen en mondhygiënisten hadden helemaal niet dicht gehoeven want hebben altijd al mondkapjes en handschoenen aan. Daar komt men dan weken te laat opeens achter en nu mogen mensen weer wél naar de tandarts. Niet logisch is het dan weer dat nagelstudio’s en kappers nog niet open mogen, zelfs niet als zij diezelfde beschermingsmiddelen zouden gebruiken als tandartsen.

Niemand kan nog beweren dat het beleid ook nog maar enigszins logisch en ook economisch verantwoord is.

Taxi’s hebben nu een plexiglas corona-schot tussen bestuurder en achterbank. Wanneer er twee mensen op de achterbank zitten die niet samen een huishouden vormen, krijgen zowel allebei de passagiers als de chauffeur een boete want deze dient te controleren of klanten wel samenwonen. Dit is onmogelijk. Een taxichauffeur is geen buitengewoon opsporingsambtenaar en heeft niet de mogelijkheid en ook niet de bevoegdheid om eventueel liegende klanten te controleren. Dit is een onmogelijke eis die toch aan de chauffeurs gesteld wordt en waar geen antwoord op komt als deze aan de politici in de Tweede Kamer wordt gesteld (zoals ik heb gedaan).

Het ongrondwettelijke huisarrest van burgers is, als deze spoedwet wordt aangenomen, opeens als bij toverslag wettelijk – met terugwerkende kracht gelegitimeerd en dus mogen in ieder geval ouderen drie jaar (let maar op: dit kan nog heel lang duren) vrijwel niets meer en staat hun leven op slot, is de economie grotendeels gesloopt en zijn er honderdduizenden langdurige werklozen en om zeep geholpen ZZP-ers zonder recht op een uitkering met suïcide-neigingen.

In zo’n maatschappij wil niemand leven en toch zijn het mensen die ons dit allemaal aandoen. Met welk belang en door wie vraag ik me dan af.

De mondkapjesdiscussie dient als bliksemafleider voor de grotere belangen. De simpelste mondkapjes in de zorg zijn beter dan helemaal niets en daarom is er geen enkele noodzakelijke reden waarom ouderen in verpleegtehuizen zo massaal zijn blootgesteld aan besmetting. Doordat de beschermingsmiddelen in verpleeghuizen veelal niet mochten worden gebruikt en zelfs na aanbod zijn geweigerd, zijn honderden bejaarden door hun verzorgers besmet en omgekomen. Dat kan toch de bedoeling niet zijn? Je verbiedt bezoek aan de ouderen maar laat tegelijkertijd de verzorgenden onbeschermd los op deze kwetsbare groep waarvan je tegelijkertijd zegt dat juist deze groep ‘beschermd’ moet worden? Dit is totaal niet logisch en zelfs crimineel te noemen. Over deze slachting moeten de beleidsmakers ter verantwoording worden geroepen.

‘Bij deze ‘grootste crisis sinds WO II’ past geen reces’

Nu de uitgestelde zorg ruim 600.000 medische behandelingen achter loopt door thuisblijvende patiënten, valt het niet langer te verkopen dat er een tekort zou zijn aan verplegend personeel voor de corona-zorg. Immers, dit personeel hoefde al die tijd niet ingezet te worden voor de reguliere zorg en is, als wij de berichten mogen geloven, massaal ingezet voor de ondersteunende corona-zorg. Dit klopt dus niet. Als je deze getallen in ogenschouw neemt zou er juist een medisch behandeloverschot voor corona moeten zijn omdat er bij lange na geen 600.000 Corona-patiënten zijn geweest.

Hoe denkt men ons wijs te maken dat er volgens Rutte ‘een crisis gemanaged’ moet worden terwijl de politici nu op reces zijn? Dat kan niet: dan is de crisis blijkbaar niet belangrijk genoeg of niet groot of niet serieus genoeg om alles uit je handen te laten vallen en de zaken te regelen. Bij deze ‘grootste crisis sinds WO II’ past geen reces.

Hoe kan het toch zijn dat onze Tweede Kamer-politici nog steeds niet (willen) zien wat er werkelijk aan de hand is en dat we in een Black Mirror China-light variant gemanoeuvreerd zijn die steeds knellender wordt terwijl de corona-cijfers iets anders zeggen, namelijk: de lockdown is niet (meer) nodig en we moeten hier zo snel mogelijk uit voor het te laat is en we de regie over ons eigen leven kwijt zijn en massaal aan de bedelstaf gebracht zijn en grotendeels als ‘niet-essentiële’ mensen overbodig verklaard zijn.

Nederland is feitelijk nu al een politiestaat geworden en we moeten hiertegen massaal in opstand komen. Geen lockdown – Voor Burgerrechten. Maak een spandoek of hang een protestvlag aan je gevel, ga net als Berlijn naar buiten en verzet je tegen deze inperking van je burgerrechten. Nu het nog kan.