Politiek

Verplichte temperatuurmeting en mondkapjes voor Europarlementariërs

28-04-2020 18:33

Europarlementariërs en hun stafleden worden verplicht hun temperatuur te laten meten als ze het Europees Parlement binnenkomen en ook moeten ze mondkapjes dragen. Dat heeft de secretaris-generaal van het parlement, Klaus Welle, met instemming van parlementsvoorzitter David Sassoli besloten. De maatregelen zijn onderdeel van een strategie om de beperkende maatregelen in verband met het coronavirus geleidelijk te laten vieren.

Begin maart sloot het parlement de deuren voor bezoek van buiten vanwege de risico’s rond het longvirus. Hoorzittingen en andere bijeenkomsten werden opgeschort. De maandelijkse plenaire bijeenkomsten in Straatsburg werden kort daarop tot september geschrapt. Wel vinden nog ingekorte speciale zittingen in Brussel plaats voor noodzakelijke debatten en stemmingen. Die kunnen op afstand gevolgd worden, en stemmen kan via de mail.

Er is nog geen datum bekend waarop de maatregelen ingaan. Welle roept de parlementariërs op nog zoveel mogelijk vanuit huis te blijven werken.

ANP