Nieuws

BRIEFJE VAN JAN – Aan Mark Rutte

02-05-2020 09:31

Bol.com Algemeen

Meneer Rutte,

Ik hoor u steeds over ‘het nieuwe normaal’, waarin ons land straks na de lockdown wegens de coronacrisis terecht komt.

Maar als ik zo het nieuws een beetje volg, heb ik toch echt de indruk dat we de afgelopen dagen ‘het oude normaal’ weer zijn ingegleden.

Voorbeelden?

Voorbeelden!

Minister van Justitie Ferd Grapperhaus schoffeert de Tweede Kamer door te weigeren stukken in de zaak van de Argentijns-Nederlandse piloot Julio Poch naar de Kamer te sturen (en VVD, CDA en ChristenUnie vinden dat prima).

Eva Jinek is op 1 mei begonnen aan een vier maanden durende zomervakantie, waarin ze nog wel een beetje gaat hobbyen in de Verenigde Staten omdat zo’n betaalde rondreis de voorwaarde was waaronder ze wilde verhuizen naar RTL.

André Hazes staat in De Telegraaf met iets over een vrouw.

Minister van Volksgezondheid Hugo de Jonge meldt iedereen die het maar horen wil hoe trots hij is op de Feyenoord-aanvoerdersband en ‘persoonlijke boodschap’ van aanvoerder Steven Berghuis die hij kreeg. En uiteraard steekt hij zijn arm er heel diep in bij de Feyenoord-aanhang als hij beweert dat Feyenoord dit seizoen gewoon kampioen zou zijn geworden en dat de hele top van zijn ministerie Feyenoord-supporters is en dat regelmatig het ‘Hand in Hand’ er over de gangen schalt.

De sandalenlikker van Eindhoven míst juist de camera’s en besluit er zeven maanden voor Sinterklaas maar even een provocerend persbericht uit te gooien waarin hij meldt dat hij buigt voor de terreur van racisten.

Claudia de Breij tekent een petitie.

Aan de eerste FFP-2 mondkapjes waarover het Nederlandse kabinet wel heel tevreden is, gaat dik verdiend worden door DSM, het bedrijf dat onder leiding staat van… VVD-coryfee Edith Schippers.

Bij het Staatsomroep-programma Op1 heeft Eelco Bosch van Dinges het Trump-afzeikcorvee.

Ik heb weer een alcoholist met losse handjes een aalmoes toegeworpen. Van mij hoefde dat niet aan de grote klok te worden gehangen, maar hij twitterde er zelf over.

Die zeikbejaarden van 50Plus gaan rollebollend over straat, terwijl ze beter zouden kunnen opkomen voor hun doelgroep.

Ik schaam me dood Feyenoord-supporter te zijn, iets wat ik normaal alleen heb als er over Joden wordt gezongen in De Kuip (want: Hugo de Jonge).

Moskeebestuurders willen heel Nederland laten meegenieten van het kattengejank uit hun haatpaleizen.

De bezuinigingen op de geestelijke gezondheidszorg leiden tot pijnlijke taferelen bij het Binnenhof.

De Europese Commissie kondigt voor na de coronacrisis een ‘groen slotakkoord’ aan van -schrik niet- 4000 miljard euro. Of liever: schrik wel, want dat moeten de inwoners van de ‘rijkere’ EU-landen allemaal gaan betalen en dat zijn wij, tijdens de komende economische recessie.

CDA-veteraan Ernst Hirsch Ballin schrijft een brief. Iets met ‘fascisten’.

Een of ander nuffig Watergraafsmeertutje schrijft een column in een Amsterdamse krant over hoe mensen in de provincie zich gedragen in een supermarkt.

Een onbeduidend clubje janknegers jankt onder aanvoering van Dr. Barryl A. Biekman over “racisme” in Nederland, dus Femke Halsema zal binnenkort wel een werkgroep met Leo Lucassen-achtige fopwetenschappers samenstellen om de herstelbetalingen voor het koloniale coronaverleden voor te bereiden.

Onderzoeksjournalist Arthur van Amerongen heeft me betrapt. Ik schrijf inderdaad onder pseudoniem een column in het dagblad Trouw (maar ik teken er wel bij aan dat ik altijd eerst drie flessen wijn naar binnen gooi voor ik begin te tikken, terwijl ik vanwege mijn Blauwe Knoop-lidmaatschap heel slecht tegen drank kan).

Er stapt weer eens een niet-functionerend Statenlid van Thierry Baudet over naar Henk Otten.

En Volkert van der Graaf krijgt gratis geld van de overheid.

Ze zeiden weleens dat Nederland gewoon een goeie crisis nodig had voor we weer normaal gingen doen met z’n allen.

Die crisis kwam er.

Maar van de rest is niks terechtgekomen.

Groet,

JanD

PS. U kunt langzamerhand een kast vullen met cadeaus uit Eesterga. Tóch weer wat leuks gevonden!

Het dagelijkse ‘Briefje van Jan’ wordt mede mogelijk gemaakt door vaste maandelijkse donaties (Back me) en/of incidentele giften (Bunq me). Waarvoor dank! (Kopen bij Bol.com via mijn partnerlink wordt ook gewaardeerd)

Gezondheid