Binnenland

Half Holland meldt zich af voor hinderlijke 5 mei deugsessie met Claudia de Breij

04-05-2020 17:04

Veel Nederlandse radiozenders hebben besloten dinsdag om 16.55 uur niet mee te doen met de Ramses Shaffy-singalong van Claudia de Breij. Qmusic en NPO Radio 1, 2 en 4 zullen dinsdagmiddag geen Shaffy draaien. Eerder meldden Sky Radio, 538 en Radio Veronica al niet mee te doen met het initiatief.

De zenders die het iconische lied niet laten horen stellen dat het plan niet past in de geplande programmering voor Bevrijdingsdag.

NPO Staatsradio 3FM, NPO Staatsradio 5, Radio 10 en diverse (gesubsidieerde) regionale zenders deugen wel en hebben zich wel bij de actie aangesloten.

Het idee om in het hele land het nummer Zing, vecht, huil, bid, lach, werk, en bewonder van de overleden chansonnier te laten horen, komt van ”’cabaretier”’ Claudia de Breij. De grootse herdenkingsactiviteiten en -festivals die gepland stonden voor 4 en 5 mei kunnen niet doorgaan vanwege de coronacrisis. Toch wil het Nationaal Comité (PvdA) dit jaar stilstaan bij de bevrijding en 75 jaar vrijheid en heeft het land opgeroepen om met ideeën te komen. Het deuginitiatief van De Breij past helemaal in deze geest, vindt de organisatie.

Anp

Lees ook: ‘Beiaardiers’ doen 5 mei mee met nationale Claudia de Breij-actie ‘terugverlangen naar de bezetting’