Politiek

D66 wil op leeftijd gaan discrimineren, pleit voor kloof in samenleving tussen ouderen en jongeren

06-05-2020 11:07

“D66 Amsterdam wil onderzoeken of het instellen van leeftijdsgrenzen tijdens de coronacrisis een optie is. Een plan dat pijn doet, maar noodzakelijk is om verschillende sectoren niet kapot te maken, zo stelt fractievoorzitter Reinier van Dantzig in een gesprek met AT5. ‘Het moet nu op jongeren aankomen om de economie weer te laten draaien.’

‘We moeten zonder taboes nadenken over alternatieven om sectoren zoals contactberoepen, de culturele sector en horeca te redden van de ondergang’, zegt Van Dantzig.

Of er dan geen sprake is van leeftijdsdiscriminatie? Van Dantzig pareert die kritiek: ‘Je wil na deze crisis toch ook nog een economie hebben? Die is echt niet alleen bedoeld om centjes te verdienen. Je hebt de economie ook nodig om energie te krijgen, voor verwondering, voor geluk.'”

Toch mooi: exact 36 uur nadat onze Dappere Vorst de woorden ‘niet apart zetten’ uitsprak tijdens de Dodenherdenking op de Dam komt D66-Amsterdam met het plan om ouderen in Amsterdam apart te zetten van de samenleving. (WEET JE WIE OOK GROEPEN IN DE SAMENLEVING APART ZETTE?)

En we weten allemaal hoe D66 (zelf ook al 54) over ‘ouderen’ denkt, die moeten zo vroeg mogelijk als ‘voltooid leven’ worden verklaard opdat daarna de organen maximaal kunnen worden geharvest.

TPO-tip: alle ouderen in Amsterdam apart zetten in een speciale D66-wijk. Oh wacht, die is er al, die heet ‘Grachtengordel’.