Binnenland

Aanvaller Joods restaurant HaCarmel is wederom Palestijns-Syrische vluchteling Saleh Ali

08-05-2020 14:18

Het Amsterdamse Joodse restaurant HaCarmel is vrijdagochtend opnieuw doelwit geweest van een vernieling. De 31-jarige Palestijns-Syrische vluchteling Saleh Ali is opgepakt als verdachte, zo meldt de politie. Hij werd in juli 2018 door de rechter veroordeeld wegens vernieling van meerdere ruiten en diefstal van een vlag en uit hetzelfde restaurant in december 2017. Dat meldt De Telegraaf.

Lees ook – Ferd Grapperhaus krabbelt terug: Vernieling Joods restaurant HaCarmel toch geen aanslag

Saleh Ali werd in juli 2018 veroordeeld tot zes weken onvoorwaardelijke celstraf voor zijn eerdere aanval op het restaurant. Dat betekende dat hij niet de cel in hoefde, want hij had 52 dagen in voorarrest gezeten. De rechter achtte bewezen dat A. op 7 december 2017 de ruiten insloeg van het restaurant onder het roepen van ‘Allahu akbar’. Ali zwaaide daarbij met een Palestijnse vlag en nam een Israëlische vlag mee.

Verder legde de rechter vier weken voorwaardelijk op, met als voorwaarde dat Ali zich psychiatrisch laat behandelen en dat hij begeleid gaat wonen. En voor de duur van twee jaar mocht Ali niet binnen een straal van 100 meter van HaCarmel komen.

mondkapje